Home / Social / Stimați credincioși, să vă fie de bine referendumul pentru familie! Acum, sus inima și jos banii!

Stimați credincioși, să vă fie de bine referendumul pentru familie! Acum, sus inima și jos banii!

de Simona MIHĂILĂ

În aceste timpuri de zvârcoliri sufletești și rătăciri spirituale, preacucernicele fețe bisericești de la Protopopiatul Bârlad călăuzesc pașii credincioșilor creștini spre respectarea tradițiilor ortodoxe. În virtutea acestora, cu adâncă smerenie, reprezentanții Protopopiatului bagă mâna în buzunarele enoriașilor, spre aducere aminte a adevărului că nici credința nu mai e pe gratis și cer să le deșarte în vistieria instituției.

Campania plină de avânt dusă de fețele bisericești care s-au străduit să-i convingă pe oameni că iubirea pentru aproape, iertarea și toleranța sunt doar niște vorbe scrise în Biblie și că a fi un bun creștin înseamnă să iubești doar în anumite condiții, își cere prețul. A sosit momentul decontului – material, deocamdată – pentru miile de afișe tipărite de Protopopiatul Bârlad la referendumul de susținere a familiei tradiționale. Acele afișe în care, în numele iubirii, eram îndemnați să ne urâm semenii și să-i pedepsim că nu sunt ca noi privându-i de drepturile sociale create de om și fără nicio legătură cu Dumnezeu.

Un SMS aterizat în telefoanele preoților din cele 100 de parohii arondate Protopopiatului Bârlad vine să confirme că, pentru Biserica ortodoxă din România, iubirea de arginți e tot un principiu negociabil, la fel ca iubirea de oameni.

”Preacucernice părinte, intrucat materialele pro – referendum pentru mediul rural (bannere, autocolante etc.) au fost destul de costisitoare, iar Protopopiatul nu are prevăzut in buget, capitol bugetar destinat acestor cheltuieli, suntem rugați să contribuim pentru plata acestora. Drept pentru care, suntem rugați ca fiecare parohie să contribuim cu suma de 130 ron. Banii vor trebui aduși pană la sfarșitul săptămanii, pentru a putea fi făcute viramentele. Mulțumesc! Pr. Ionuț Dima. Va rog sa confirmați primirea acestui mesaj”.

Acesta este mesajul pe care l-au primit toți preoții celor 100 de parohii din Bârlad și din comunele învecinate. Un calcul simplu arată că Protopopiatul a făcut datorii de 13.000 de lei (130 de milioane de lei vechi) pentru a tipări niște hârtii care nu au convins pe nimeni cu nimic. Bani care, evident vor fi colectați de la enoriași.

Mulți dintre preoții cu care am vorbit sunt indignați de solicitarea venită prin SMS și spun că ar fi preferat să fie întrebați înainte ca Protopopiatul să decidă în numele lor.

”Ne-au scos peri albi cu referendumul ăsta. Atâtea instruiri, atâtea directive, atâta efort. Am fost puși să lipim afișe în scările de bloc din parohiile noastre, să ducem enoriașii cu mașina la vot iar acum ne mai cer și bani”, ne-a declarat un preot din Bârlad.

Așadar, stimați credincioși, să vă fie de bine referendumul pentru familie! Acum, sus inima și jos banii! Credința nu-i pe gratis!

About Simona Vasile

x

Check Also

Ce trebuie să știe vasluienii care vor să voteze în străinătate la alegerile prezidențiale din acest an

Au mai rămas mai puțin ...

În comuna Berezeni se vor împăduri 113 hectare cu fonduri europene

Agenția de Plăți și Intervenție ...

Noutăți pentru șoferii vasluieni: termen de valabilitate al fișei medicale prelungit la un an și examen la plămâni obligatoriu pentru cei care conduc mașini mari

Un proiect de ordin al ...

%d blogeri au apreciat: