Google+
Home » Social » Ziua Armatei Române, marcată la Vaslui prin depunere de coroane

Ziua Armatei Române, marcată la Vaslui prin depunere de coroane

Ziua Armatei Române a fost marcată de către autoritățile din județ, în anul centenar al Marii Uniri, prin activitățile obișnuite de depunere de coroane la monumentul ridicat în fața Liceului ”Mihail Kogălniceanu” în memoria ostașilor vasluieni care s-au jertfit pentru eliberarea teritoriului de sub dominația fascistă. Momentul cel mai emoționant a fost cel în care elevi de la mai multe unități de învățământ din municipiu au depus flori, în aplauzele oficialităților, în jurul crucii impozante de la baza străzii ce duce spre Parcul Copou.

Autoritățile din Vaslui și-au făcut conștiincios datoria și în acest an, unul în care sărbătorim centenarul Marii Uniri, și au organizat o serie de manifestări dedicate Zilei Armatei Române. În prezența a sute de localnici, activitățile au debutat cu slujba religioasă de pomenire a eroilor ținută de către un sobor de preoți condus de către protopopul de Vaslui, Adrian Chirvasă. Conform uzanțelor, au urmat alocuțiunile susținute de către oficialități, în acest sens remarcându-se primarul Vasile Pavăl care, fără a da citire vreunui discurs, a transmis din inimă mesajul său participanților la manifestări și, în mod deosebit, către veteranii de război, cei care s-au jertfit în cel de-al doilea război mondial pentru eliberarea teritoriului de sub dominația fascistă.

Mă adresez în special veteranilor de război care, din păcate, sunt din ce în ce mai puțini aici, printre noi. Este o zi deosebită pentru poporul român, care nu a fost aleasă întâmplător, ci atunci când, în 1944, se elibera ultima palmă de pământ de sub dominația străină. În octombrie 1959, prin decret prezidențial, această zi de 25 octombrie a fost stabilită ca Zi a Forțelor Armate. An de an se omagiază eroii neamului prin slujbe, depunere de coroane și prin amintirea vie pe care trebuie să o păstrăm pentru toți cei care s-au jertfit pentru acest popor. Nenumărate au fost războaiele care s-au dat pe teritoriul țării noastre, dar în orice împrejurare Armata s-a umplut de glorie. De aceea, merită ca, în fiecare an, să ne gândim măcar o clipă că suntem aici și datorită lor. Iată de ce acest omagiu este binevenit și îl trăim cu toată ființa noastră. Stimați participanți, vă mulțumesc din suflet în numele meu personal și al Consiliului Local pentru că astăzi ne revedem aici ca în fiecare an, pe 25 octombrie, să cinstim eroii, să nu-i uităm și să-i apreciem pe cei care sunt sub steagul tricolor, fiindu-le alături de fiecare dată atunci când au nevoie de noi. La mulți ani Armatei Române și glorie eternă eroilor, iar dumneavoastră că aduc mulțumire pentru prezența la acest eveniment deosebit”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

Activitățile dedicate Zilei Armatei Române s-au încheiat cu depunerea de coroane de către autorități și reprezentanții partidelor politice și ai organizațiilor de militari și veterani din județ. De asemenea, mai multe grupuri de elevi de la unități de învățământ din județ au lăsat câte o floare la monumentul eroilor din cel de-al doilea război mondial. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: