Google+
Home » Social » Ziua Armatei, sărbătorită modest la Bârlad

Ziua Armatei, sărbătorită modest la Bârlad

Ziua Armatei Române a fost sărbătorită ieri și la Bârlad, unde au avut loc mai multe activități dedicate zilei de 25 Octombrie. La ora 9, au fost depuse coroane de flori la monumentul eroilor din Cimitirul „Eternitatea”.

După ceremonialul militar-religios, bârlădenii au fost invitați la Cercul Militar, în curtea căruia a fost amenajată o expoziție de tehnică militară din dotarea unităților militare din Bârlad. A fost vernisată, apoi, o expoziție foto-documentară a profesorului Marcel Proca, după care publicul prezent a putut urmări un mini-spectacol de muzică populară și dansuri, susținut de elevi bârlădeni.

În prezența comandantului Garnizoanei, a conducerilor Poliției Locale, Jandarmeriei și Primăriei Bârlad, au fost înmânate diplome celor mai bune cadre din Armată, Jandarmerie, Poliția Locală și ISU, participante la mai multe competiții sportive organizate în perioada premergătoare Zilei Armatei. Au fost premiați, de asemenea, și ziariștii care s-au remarcat la Cupa Presei la Tir, concurs desfășurat acum trei zile în poligon.

Manifestările dedicate zilei de 25 Octombrie s-au încheiat seara, la ora 19, cu un marș al militarilor, pe Bulevardul Republicii, tradiționala retragere cu torțe. Ziua Armatei, la Bârlad, nu mai are, de mulți ani, fastul de odinioară. Activitățile organizate pe plan local s-au diluat tot mai mult, iar publicul este tot mai puțin interesat. În an centenar, Ziua Armatei ar fi meritat mai mult. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: