Home / Justitie / A „împrumutat” un document fals și s-a ales cu dosar penal

A „împrumutat” un document fals și s-a ales cu dosar penal

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița au descoperit, ascunsă în borseta unui bărbat cu dublă cetățenie română și moldovenească, o carte de identitate romanească falsă.

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, a vrut să intre în țară în calitate de pasager într-un microbuz marca Mercedez Benz. În baza analizei de risc pe linia migrației ilegale, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit persoanelor și bagajelor acestora, în urma căruia a fost descoperită, ascunsă și nedeclarată, în borseta lui V. B. o carte de identitate cu însemnele autorităților române, care avea imprimată fotografia unui alt bărbat.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, lucrătorii noștri au stabilit că documentul în cauză este fals total.

Cu privire la cele constatate, bărbatul în cauză a declarat că, documentul de identitate îl are de la un cetățean din Republica Moldova, care i-a înmânat cartea de identitate proprie ca măsură de siguranță pentru plata unui serviciu prestat anterior. V.B. a mai declarat că nu avea cunoștință despre faptul că documentul în cauză este fals ori falsificat.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Peste 2,6 milioane de persoane au tranzitat Vama Albița în primele nouă luni din 2019

În primele nouă luni ale ...

Polițist vasluian arestat pentru corupție

Astăzi, ofițerii de poliție judiciară ...

Sancțiuni de 51.000 de lei agenților economici din Bârlad

Polițiștii de investigare a criminalității ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: