Home / Justitie / Caz grav de agresiune: Pădurar vasluian băgat în spital de o grupare specializate în tăierea ilegală de arbori

Caz grav de agresiune: Pădurar vasluian băgat în spital de o grupare specializate în tăierea ilegală de arbori

Un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Brodoc – Direcția Silvică Vaslui a fost vineri seara victima unei agresiuni grave pe raza localității Valea Mare – Negrești, în afara fondului forestier, acesta fiind atacat de aproximativ 20 de membri ai unei grupări specializate în tăierea ilegală de arbori în pădurile de stat și cele private, informează biroul de presă al Regiei Naționale a Pădurilor (Romsilva).

În urma agresiunii, pădurarul a fost transportată de urgență la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Spiridon” din Iași, fiind în prezent în stare stabilă, urmând să fie supus unor intervenții chirurgicale. Romsilva va oferi întregul sprijin pădurarului, pentru refacerea fizică și psihică, în urma traumelor suferite.

Agresiunea a avut loc la o zi după ce pădurarul, împreună cu alți doi angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva și patru jandarmi, au surprins într-o pădure mai mulți membri ai grupării infracționale respective cu o căruță cu lemne tăiate ilegale. Au fost aplicate măsurile legale, inclusiv confiscarea atelajului hipo, a lemnelor tăiate ilegale și a unui motoferăstrău. Pădurea respectivă este privată, fiind preluată în pază de către Direcția Silvică Vaslui, în urma aplicării prevederilor articolului 16 din Legea 46/2008 – Codul Silvic. În ultimele două săptămâni, angajații Romsilva și jandarmii au efectuat opt acțiuni de prevenire a tăierilor ilegale în zona respectivă.

Polițiștii I.P.J. Vaslui și procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui efectuează cercetări pentru identificarea agresorilor și aplicarea măsurilor legale. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva acordă întregul sprijin organelor de cercetare penală pentru analiza cu celeritate și soluționarea legală a acestui caz grav de agresiune.

Acesta este al treilea caz din acest an în care personalul silvic al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva este agresat de grupări infracționale specializate în tăieri ilegale în păduri de stat sau private, pentru că sunt împiedicate să sustragă ilegal lemn din păduri, alte două cazuri similare fiind înregistrate în județele Caraș – Severin și Suceava. În primele șase luni ale anului au fost înregistrate alte 20 de agresiuni asupra personalului Romsilva, iar în ultimii cinci ani au fost agresați de infractori alți 157 de angajați ai Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. În urma controalelor efectuate de personalul Romsilva, în ultimii cinci ani au fost constatate 7.301 infracțiuni silvice.

În primele șase luni ale acestui an, angajații Romsilva au efectuat 45.862 de acțiuni de control la circulația materialului lemnos, unele împreună cu polițiști și jandarmi, fiind constatate 813 infracțiuni silvice și 6.118 contravenții silvice, în urma controalelor volumul tăierilor ilegale în pădurile de stat scăzând cu 19,67%. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare păduri proprietatea publică a statului și asigură servicii silvice pe baze contractuale pentru aproximativ 1 milion de hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Bărbatul care și-a omorât concubina, în stare critică la spital după ce a făcut infarct

Bărbatul din Pădureni care și-a ucis ...

Cadavrul unui bărbat de aproximativ 43 de ani, descoperit plutind pe râul Tutova

Cadavrul unui bărbat de aproximativ 43 ...

Ultima oră! Crimă la Pădureni!

O femeie de aproximativ 70 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: