Home / Social / Pe vasluieni, cutremurul de 5,8 grade nu i-a speriat

Pe vasluieni, cutremurul de 5,8 grade nu i-a speriat

Cutremurul cu magnitudinea de 5,8 grade pe scara Richter produs, duminica dimineața, în zona Vrancea, nu a avut efecte în județul nostru, cum ar fi, în special, pagube materiale. Mai mult decât atât, seismul se pare că nu a creat nici panică în rândul populației, în condițiile în care nu a existat niciun apel la numărul de urgență 112 pentru a se cere sprijin medical pentru eventuale atacuri de panică.

Vasluienii nu s-au speriat atât de tare în urma cutremurului de 5,8 grade pe scara Richter produs, duminica dimineața, în zona Vrancea. Dovadă în acest sens este lipsa apelurilor la numărul de urgență 112 prin care populația să ceară sprijin medical din cauza unor eventuale atacuri de panică, așa cum s-a, de exemplu, în București, unde au existat 12 apeluri pentru astfel de situații. Nici pagube materiale nu au fost raportate autorităților de către populație, firme sau instituții publice.

Până duminică la prânz, nu am primit niciun semnal că ar fi produs efecte cutremurul care a avut loc în zona Vrancea. Nu am avut nici măcar atacuri de panică. Probabil a avut și altă direcție de propagare unde seismică pentru că nu prea s-a simțit în județul nostru”, ne-a declarat subprefectul Mircea Gologan.

Cutremurul de 5,8 grade pe scara Richter s-a petrecut la ora locală 3.38, la o adâncime de 150 de kilometri. Seismul, care s-a resimțit și în țările din jur, precum Republica Moldova și Bulgaria, a fost cel mai puternic din ultimii 14 ani. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cine nu respectă depozitarea selectivă a deșeurilor la Bârlad? Cetățenii sau Urbana?

de Mihaela NICULESCU   Bârlădenii ...

Un bărbat din Bălțați și-a înjunghiat fratele după o ceartă la băutură

A trecut razant pe lângă ...

Peste 2.000 de cupluri din județul Vaslui s-au căsătorit în anul trecut

În perioada ianaurie – octombrie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: