Home / Social / Numărul beneficiarilor de ajutor social scade lunar cu 145 de persoane

Numărul beneficiarilor de ajutor social scade lunar cu 145 de persoane

Numărul asistaților social din județul Vaslui continuă să scadă de la o lună la alta. Potrivit datelor Agenției Naționale de Plăți și Inspecție Socială, la sfârșitul lunii septembrie 2018 mai erau în plată 8.352 beneficiari de venit minim garantat.

În total, în luna septembrie, statul a virat suma de 2.450.949 lei pentru plata beneficiarilor de ajutor social din județul Vaslui. Potrivit acelorași date, suma medie în plată pentru asistații social a fost luna trecută de 293 lei. Spre comparație, în luna ianuarie 2018 erau în plată 9.660 de beneficiari, care primeau lunar în medie suma de 303 lei.

Începând din acest an, beneficiarii venitului minim garantat vor avea de ales între un loc de muncă sau pierderea ajutorului de la stat. Camera Deputaților, ca for decizional, a adoptat o lege prin care dreptul la ajutor social încetează în cazul refuzului unui loc de muncă oferit. Și până în prezent, un beneficiar de venit minim garantat care refuza un loc de muncă pierdea ajutorul social oferit de stat. Însă, respectiva interdicție dura o lună, iar după două luni același asistat social își putea depune din nou dosarul pentru ajutorul social, fără a fi întrebat de către autorități dacă a refuzat sau nu un loc de muncă.

Ioan Stamate, președintele Comitetului Județean al Persoanelor Vârstnice Vaslui a spus că Legea 416/2001 privind venitul minim garantat se aplică incorect: Lumea e nemulțumită! Stau mulți acasă și nu fac nimic, dar au bani. Să fie dat sprijin celor care merită! Din cei care primesc acum ajutor social, peste jumătate nu merită. Suntem împotriva Legii 416! Am prezentat această poziție și Ministerului Muncii”. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vasluiul va fi în următorii ani unul din județele cu cei mai puțini salariați din România

de Dănuț CIOBANU  Județul Vaslui va avea în următorii ...

Epidemia de gripă a scumpit masca de protecție de peste trei ori

Ca la noi, la nimeni! În plină epidemie de ...

Bârlădeanul care a descoperit secretul unei vieți fără griji

de Mihaela NICULESCU Viața merită trăită fără griji inutile, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: