Home / Sport / Peste o sută de copii șahiști din județ și Republica Moldova s-au întrecut la ”Cupa Centenar”

Peste o sută de copii șahiști din județ și Republica Moldova s-au întrecut la ”Cupa Centenar”

Peste o sută de copii din mai multe comune din județ precum și din municipiile Bârlad și Huși s-au întrecut în cadrul unei competiții de șah organizată în week-end la Vetrișoaia. Turneul, la care au participat și elevi din Republica Moldova, a fost finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul Anului Centenar.

Căminul Cultural din Vetrișoaia a fost gazda unui puternic turneu de șah intitulat ”Cupa Centenar – șah pentru copii din satele românești”. Finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului, competiția a reunit nu mai puțin de 103 elevi din comunele Stănilești, Pădureni, Drânceni, Arsura, Vetrișoaia și Duda Epureni, dar și din raionul Hâncești (Republica Moldova) și din municipiile Huși și Bârlad. Turneul s-a desfășurat pe pacursul a nouă runde în urma cărora toți copiii au ieșit câștigători.

Toți participanții au primit diplome, băuturi răcoritoare și pizza. Părinții au trăit din plin emoțiile alături de micii lor sahiști și, așa cum se întâmplă la orice competiție, au curs și lacrimi de bucurie, de supărare. Însă, în final, toți au plecat veseli cu promisiunea de a reveni anul următor în același frumos loc cu oameni deosebiți, a declarat președintele Clubului de Șah Gambit Huși, Marius Ursan.

Ca o răsplată pentru efortul depus, organizatorii au oferit diverse premii pentru toți copiii, de la treninguri, ceasuri pentru șah, tricouri, și materiale promoționale, precum genți, rucsacuri, pixuri, agende și umbrele, până la cupe și medalii. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Sute de jucării pentru copiii defavorizați, donate de spectatorii veniți la a III-a ediție a evenimentului „Crăciun cu baschet”

„Crăciun cu baschet” a fost primul eveniment sportiv desfășurat ...

Gimnastele de la CSS Bârlad au o nouă groapă cu bureți

O bucurie, în prag de Crăciun, pentru secția de ...

Spectacol sportiv și caritabil, organizat de Clubul Sportiv „Sonicks Junior” Bârlad

Deschiderea competițiilor sportive organizate în noua sala de sport ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: