Home / Sport / Peste o sută de copii șahiști din județ și Republica Moldova s-au întrecut la ”Cupa Centenar”

Peste o sută de copii șahiști din județ și Republica Moldova s-au întrecut la ”Cupa Centenar”

Peste o sută de copii din mai multe comune din județ precum și din municipiile Bârlad și Huși s-au întrecut în cadrul unei competiții de șah organizată în week-end la Vetrișoaia. Turneul, la care au participat și elevi din Republica Moldova, a fost finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului în cadrul Anului Centenar.

Căminul Cultural din Vetrișoaia a fost gazda unui puternic turneu de șah intitulat ”Cupa Centenar – șah pentru copii din satele românești”. Finanțată de Ministerul Tineretului și Sportului, competiția a reunit nu mai puțin de 103 elevi din comunele Stănilești, Pădureni, Drânceni, Arsura, Vetrișoaia și Duda Epureni, dar și din raionul Hâncești (Republica Moldova) și din municipiile Huși și Bârlad. Turneul s-a desfășurat pe pacursul a nouă runde în urma cărora toți copiii au ieșit câștigători.

Toți participanții au primit diplome, băuturi răcoritoare și pizza. Părinții au trăit din plin emoțiile alături de micii lor sahiști și, așa cum se întâmplă la orice competiție, au curs și lacrimi de bucurie, de supărare. Însă, în final, toți au plecat veseli cu promisiunea de a reveni anul următor în același frumos loc cu oameni deosebiți, a declarat președintele Clubului de Șah Gambit Huși, Marius Ursan.

Ca o răsplată pentru efortul depus, organizatorii au oferit diverse premii pentru toți copiii, de la treninguri, ceasuri pentru șah, tricouri, și materiale promoționale, precum genți, rucsacuri, pixuri, agende și umbrele, până la cupe și medalii. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Gimnasta bârlădeancă Daniela Trică reprezintă România la Campionatul Mondial de Junioare

Daniela Trică, fostă gimnastă a ...

Campionatul de fotbal al Ministerului Afacerilor Interne, faza județeană, și-a desemnat câștigătorii

În perioada 31 mai – ...

Poftiți la competiția anuală de baschet Streetball, din centrul Bârladului!

de Simona MIHĂILĂ Unul dintre ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: