Google+
Home » Administratie » Primăria Vaslui a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru iarnă

Primăria Vaslui a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru iarnă

de Dănuț CIOBANU

Primăria Vaslui a intensificat pregătirile pentru anotimpul rece. Toate societățile din subordinea municipalității au fost chemate în ședința Consiliului Local pentru a prezenta raportul în ceea ce privește pregătirile pentru iarnă. Vasluienii au fost asigurați că străzile vor fi curățate la timp, că transportul public va funcționa normal, iar alimentarea cu energie termică, gaze naturale și apă potabilă se va realiza în parametri optimi.

SC Goscom Vaslui răspunde de realizarea lucrărilor de deszăpezire și combaterea poleiului din municipiu. În acest sens, sunt pregătite 29 de utilaje, iar 90 de salariați vor interveni pentru curățarea căilor pietonale. Stocul de material antiderapant este asigurat în proporție de 20%, cele 20 de lăzi poziționate pe străzile orașului vor fi umplute cu nisip, iar uneltele de intervenție sunt asigurate în procent de 90%.

SC Transurb Vaslui a finalizat completarea stocului de motorină pentru cele 44 de autobuze și microbuze care vor fi utilizate în transportul public de persoane, radiatoarele mijloacelor de transport au fost înlocuite, iar fiecare mașină a fost dotată cu lopeți și saci de nisip. De asemenea, conducerea Transurb Vaslui a realizat un stoc de ulei, de antigel, resursa umană este pregătită și urmează achiziționarea unor echipamente de lucru pentru persoanele care lucrează afară.

Și SC Gaz Est Vaslui este pregătită pentru anotimpul rece, instalațiile de alimentare cu gaze naturale au fost verificate și se asigură non stop mentenanța acestora. Astfel, se va asigura consumul de gaze în regim de continuitate atât pentru toți clienții.

SC Termprod Vaslui va primi gaze naturale numai după ce va asigura o garanție de plată la o bancă comercială. În acest sens, Gaz Est a transmis o înștiințare societății de termoficare pentru a constitui respectiva garanție financiară.

La rândul ei, SC Aquavas Vaslui are sumele necesare pentru tratarea și epurarea apei furnizate la populație și are asigurate utilajele de iarnă.

Conducerea SC Termpord Vaslui a dat asigurări că în zielele următoare va face garanția de plată pentru a încheia contractul de furnizare a gazelor naturale, energia electrică fiind asigurată. Totodată, reparațiile la centralele termice au fost finalizate și, de asemenea, rețelele de alimentare cu energie termică au fost verificate.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: