Home / Politic / Deputatul PMP Corneliu Bichineț vrea eliminarea pensiilor speciale a cărui beneficiar poate fi

Deputatul PMP Corneliu Bichineț vrea eliminarea pensiilor speciale a cărui beneficiar poate fi

Președintele PMP Vaslui, deputatul Corneliu Bichineț, a anunțat că partidul din care face parte va declanșa o campanie prin care va cere eliminarea pensiilor speciale, chiar dacă, prin calitatea de parlamentar și fost conducător al Consiliului Județean timp de 12 ani, ar putea să se bucure personal de aceste beneficii. Liderul popularilor vasluieni a anunțat că s-au strâns și un milion de semnături la finalul campaniei ”alege primarul din două tururi de scrutin”.

Pensiile speciale pentru parlamentari și aleșii locali a creat nemulțumiri în rândurile membrilor Partidului Mișcarea Populară. Subiectul a fost discutat pe larg în cadrul Consiliului Național al partidului, de la Durău, ulterior fiind luată decizia demarării unei campanii prin care să se ceară eliminarea acestor beneficii pentru foștii demnitari.

Personal, mă aflu în ambele situații. Aș beneficia de pensie specială atât de parlamentar cât și de fost șef în trei legislaturi la Consiliul Județean Vaslui. Însă, nu o fac pe fariseul. Dacă partidul meu dorește acest lucru și eu sunt de acord. Aceste pensii speciale le merită cei care au lucrat în subteran, în condiții grele și vătămătoare de muncă, militari care au lucrat efectiv în zonele de conflict și s-au dovedit dârji, inventatorii, oamenii de știință, unii oameni de cultură și alte astfel de categorii”, ne-a declarat președintele Organizației Județene Vaslui a PMP, Corneliu Bichineț.

Tot în cadrul Consiliului Național al PMP de la Durău s-a anunțat și încheierea campaniei de strângere de semnături pentru alegerea primarilor din două tururi de scrutin. Datele centralizate arată că au fost însumate peste un milion de semnături de la populația din România.

De asemenea, președintele partidului, Eugen Tomac, a anunțat că formațiunea sa dorește că coopteze toate partidele din opoziție pentru depunerea unei moțiuni de cenzură pentru ”păcatele grele ale guvernului, proasta gestionări a flagelului peste porcine și slaba performanță a unor miniștri și a Executivului per ansamblul pe plan economic”. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

x

Check Also

Social-democrații bârlădeni au îndemnat electoratul să voteze cu inima

Mobilizare la urne. În ziua ...

Elevii bârlădeni au cele mai mici burse din țară! Boroș spune că nu sunt bani pentru majorarea cuantumului burselor școlare

Discuții aprinse, pe tema burselor ...

Liberalul Adrian Todireasa a scăpat cu avertisment, deocamdată

Biroul Politic Local al organizației ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: