Home / Administratie / Licitație adjudecată – o firmă din Bacău va finaliza lucrările de la fosta Casă a Armatei Vaslui

Licitație adjudecată – o firmă din Bacău va finaliza lucrările de la fosta Casă a Armatei Vaslui

de Dănuț CIOBANU

O firmă din Bacău a câștigat licitația pentru execuția lucrărilor la Centrul Cultural Multifuncțional Vaslui. Contractul a fost atribuit SC Nortek Trust AG SRL Bacău, care trebuie să finalizeze proiectul până în anul 2020. Corevas Vaslui, constructorul care lucra la fosta Casă a Armatei, a intrat anul trecut în insolvență, după ce a realizat 45% din lucrări. Investiția beneficiază prin PNDL 1 de o finanțare de 92 miliarde lei vechi.

Licitația publică organizată pentru proiectul «Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional» a fost finalizată. După ce o comisie din cadrul Consiliului Județean (CJ) Vaslui a analizat dosarele depuse de către cei trei ofertanți, contractul de execuție a lucrărilor a fost atribuit SC Nortek Trust AG SRL Bacău. Conform procedurilor în vigoare, în perioada imediat următoare firma câștigătoare urmează să semneze contractul de execuție și să reia lucrările din stadiul în care au fost lăsate de fostul constructor. CJ Vaslui a obținut o prelungire cu încă doi ani a termenului de execuție a investiției, urmând ca lucrările la central cultural să fie finalizate în anul 2020.

În cursul anului trecut, lucrările la proiect s-au blocat din cauza intrării în insolvență a SC Corevas Vaslui. Ulterior, CJ Vaslui a refăcut proiectul și expertiza pentru a nu fi probleme cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență și a demarat organizarea unei noi licitații publice. În acest moment, lucrările la obiectiv sunt realizate de fostul constructor într-un procent de 45%.

“Vom continua proiectul de unde a fost lăsat de constructor. Am refăcut proiectul de la Casa Armatei din temelii, iar față de proiectul inițial avem o creștere a valorii investiției cu opt milioane de lei. Proiectul a fost refăcut pentru a răspunde cerințelor legate de protejarea la incendii, să avem o scenă rotativă pentru a putea ca aici să se desfășoare spectacole de teatru. Am încercat, pe cât posibil, ca pe viitor clădirea să răspundă la standardele solicitate. Am lăsat posibilitatea în cadrul proiectului ca investițiile să continuie cu alte două proiecte mai mici. Proiectul este finanțat prin intermediul PNDL 1. Lucrările realizate până acum au fost plătite integral”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele CJ Vaslui.

Lucrările de modernizare de la Casa Armatei sunt necesare deoarece clădirea are o vechime de 35 de ani, iar finisajele și instalațiile de toate tipurile sunt într-o stare avansată de degradare. Clădirea va dispune de spații corespunzătoare pentru organizarea de evenimente culturale, spectacole de teatru și concerte muzicale sau festivaluri organizate în scopul conservării și promovării culturii tradiționale în județul Vaslui. Totodată, clădirea va fi utilată cu mobilier și se va construi o parcare în spate, care să acopere necesitățile centrului cultural.

Contractul semnat cu Ministerul Dezvoltării prevede ca proiectul să beneficieze de o finanțare de la bugetul de stat de 92 miliarde de lei vechi.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Vremuri negre pentru UAT-urile din județul Vaslui. 20 de comune fără bani pentru întocmirea bugetelor

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean ...

Ce au descoperit edilii bârlădeni la punctele gospodărești?! (Video)

Dezamăgire cruntă în rândul reprezentanților ...

Unsprezece rable ridicate! Alte sute zac pe străzile Bârladului!

Promptitudine… la pont! „Magazia” roșie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: