Google+
Home » Social » Pensionarii vasluieni fac coadă la Casa de Pensii pentru a solicita măriri de pensii

Pensionarii vasluieni fac coadă la Casa de Pensii pentru a solicita măriri de pensii

de Dănuț CIOBANU

Vasluienii continuă să facă coadă la Casa Județeană de Pensii pentru a solicita măriri de pensii. În perioada iulie – septembrie 2018 au fost înregistrate 1.384 de cereri pentru recalcularea pensiilor, schimbări de grad de invaliditate, revizuiri ale dosarelor etc. În aceiași perioadă, în baza stagiului de cotizare, au fost stabilite 938 dosare noi de pensii.

În perioada iulie – septembrie 2018, Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui a soluționat 1.384 cereri de modificare de drepturi de pensie (recalculări, schimbări de grad, modificare număr urmași, revizuiri ale dosarelor din oficiu, sistări de pensie). Loredana Enache, purtător de cuvânt al CJP Vaslui, a precizat că în aceiași perioadă de timp au fost stabilite 938 dosare noi de pensie.

CJP Vaslui a soluționat peste termenul legal de 45 de zile 66 cereri noi de înscriere la pensie, respectiv 6,97 % din numărul total de cereri soluționate. În cazul cererilor de recalculare a drepturilor de pensie, 152 de cereri au fost soluționate peste termenul legal, adică 19,29 % din numărul total de cereri înregistrate.

Pe categorii de pensii, situația deciziilor de înscriere la pensie se prezintă astfel: 363 decizii de înscriere la pensie de limită de vârstă, 161 decizii de acordare a pensiei anticipate și anticipate parțiale, 164 decizii de înscriere la pensie de invaliditate, 108 decizii de acordare a pensiei de urmaș.

De asemenea, au fost emise 13 decizii de acordare a unor indemnizații în baza legilor speciale (DL 118/1990, Legea 578/2004, Legea 309/2002) și 129 decizii de respingere.

Activitatea de plată a pensiilor și a altor drepturi de asigurări sociale se face cu verificarea temeinică a documentațiilor de stabilire a pensiei și numai după acordarea vizei de control financiar preventiv. Toate modificările legislative, precum și notele transmise de direcțiile de specialitate din cadrul Casei Naționale București se comunică în cel mai scurt timp compartimentelor din instituția noastră. Funcționarii publici implicați iau la cunoștință prin semnătură despre fiecare modificare în vederea aplicării unitare a noilor prevederi legale”, a spus Loredana Enache.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: