Home / Social / Simpozion internațional dedicat exploratorului Emil Racoviță, la Muzeul Județean Vaslui

Simpozion internațional dedicat exploratorului Emil Racoviță, la Muzeul Județean Vaslui

Un simpozion internațional dedicat savantului și exploratorului Emil Racoviță va fi organizat, la sfârșitul acestei săptămâni, la Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui. Ajuns la cea de-a doua ediție, evenimentul va cuprinde o expoziție fotografică, realizată cu imagini stereotipice realizate în timpul expediției din Antarctica, și o sesiune de comunicări științifice, susținută de invitați din Belgia și România.

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui (MJV) va fi gazda, în prima zi din noiembrie, a celei de a II-a ediții a Simpozionului Internațional „Emil Racoviță – Exploratorul”. Activitatea are drept scop comemorarea a 150 de ani de la nașterea marelui savant român și este organizată în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” București și Consiliului Județean Vaslui.
Activitatea va debuta la ora 10, în sala „Arta” a MJV, cu vernisajul expoziției „Emil Racoviță – Jurnal fotografic”, ce cuprinde imagini stereoscopice realizate de savant pe parcursul expediției „Belgica”, din Antarctica, și a călătoriilor de cercetare întreprinse pe coastele Mediteranei.
”Deschiderea oficială a lucrărilor simpozionului va avea loc pe 1 noiembrie 2018, de la ora 11.00, în sala mare a Palatului Prefecturii. De la ora 15.00, va începe sesiunea de comunicări științifice. În cadrul simpozionului vor susține comunicări invitați din Belgia, precum și profesori universitari de la diverse facultăți de biologie din țară. De asemenea, va fi prezentat trailerul filmului ce reface traseul parcurs de Expediția „Belgica” în Antarctica”, a declarat muzeograful Laurențiu Chiriac, din cadrul MJV Vaslui. Activitățile simpozionului internațional vor continua pe 2 noiembrie la Căminul Cultural Ivănești, cu o activitate cultural-artistică susținută de elevi ai școlilor din comuna Ivănești. De la ora 13, în Sala „Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui va fi prezentat un alt spectacol de către trupa de teatru a Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui și elevi de la Palatul Copiilor. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Salariile de 1.500 de lei din mediul privat golesc județul Vaslui de forța de muncă

Exodul forței de muncă din județul Vaslui a trecut ...

Autoritățile vasluiene au marcat cei 164 de ani de la dezrobirea rromilor

Zeci de rromi din județ Vaslui au marcat, în ...

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: