Home / Social / Simpozion internațional dedicat exploratorului Emil Racoviță, la Muzeul Județean Vaslui

Simpozion internațional dedicat exploratorului Emil Racoviță, la Muzeul Județean Vaslui

Un simpozion internațional dedicat savantului și exploratorului Emil Racoviță va fi organizat, la sfârșitul acestei săptămâni, la Muzeul Județean ”Ștefan cel Mare” Vaslui. Ajuns la cea de-a doua ediție, evenimentul va cuprinde o expoziție fotografică, realizată cu imagini stereotipice realizate în timpul expediției din Antarctica, și o sesiune de comunicări științifice, susținută de invitați din Belgia și România.

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui (MJV) va fi gazda, în prima zi din noiembrie, a celei de a II-a ediții a Simpozionului Internațional „Emil Racoviță – Exploratorul”. Activitatea are drept scop comemorarea a 150 de ani de la nașterea marelui savant român și este organizată în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” București și Consiliului Județean Vaslui.
Activitatea va debuta la ora 10, în sala „Arta” a MJV, cu vernisajul expoziției „Emil Racoviță – Jurnal fotografic”, ce cuprinde imagini stereoscopice realizate de savant pe parcursul expediției „Belgica”, din Antarctica, și a călătoriilor de cercetare întreprinse pe coastele Mediteranei.
”Deschiderea oficială a lucrărilor simpozionului va avea loc pe 1 noiembrie 2018, de la ora 11.00, în sala mare a Palatului Prefecturii. De la ora 15.00, va începe sesiunea de comunicări științifice. În cadrul simpozionului vor susține comunicări invitați din Belgia, precum și profesori universitari de la diverse facultăți de biologie din țară. De asemenea, va fi prezentat trailerul filmului ce reface traseul parcurs de Expediția „Belgica” în Antarctica”, a declarat muzeograful Laurențiu Chiriac, din cadrul MJV Vaslui. Activitățile simpozionului internațional vor continua pe 2 noiembrie la Căminul Cultural Ivănești, cu o activitate cultural-artistică susținută de elevi ai școlilor din comuna Ivănești. De la ora 13, în Sala „Arta” a Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui va fi prezentat un alt spectacol de către trupa de teatru a Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui și elevi de la Palatul Copiilor. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

În cadrul Bursei locurilor de ...

La Iana, un șofer băut a accidentat grav un pieton și mai beat

Un șofer cu o alcoolemie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: