Home / Administratie / Transurb Vaslui nu urmărește profitul, ci prestează un serviciu public

Transurb Vaslui nu urmărește profitul, ci prestează un serviciu public

Consiliul Local Vaslui a aprobat o hotărâre pentru transportul public local, privind prelungirea traseului nr. 8 Gară – Delea Baraj și înființarea stației Lacurilor la capătul traseului.

Adoptarea hotărârii a adus din nou în vizorul consilierilor liberali situația economico-financiară a SC Transub Vaslui. „Înaintea votului vrem să știm dacă acest traseu a mai fost, sau dacă este o prelungire a unui traseu existent. Conducerea Transurb a făcut un calcul să vadă dacă această prelungire este profitabilă?! Dacă nu este profitabilă, societatea de transport local va veni din nou la Consiliul Local pentru a solicita o compensație financiară”, a spus consilierul Marius Arcăleanu.

Mariana Plăcintă, directorul SC Transurb Vaslui, a răspuns că traseul a mai funcționat până în prezent până la Delea cu patru curse zilnice. Cât privește profitabilitatea traseului, directorul Transurb a spus: „Nu a fost calculată profitabilitatea traseului, iar prelungirea acestuia se face la cererea cetățenilor. Noi nu urmărim profitul. Sperăm că prin aceste cereri noi să facem acest traseu profitabil”.

Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a venit cu informații suplimentare și a precizat că în afară de traseul Moara Greci, nici un traseu nu este profitabil. „Facem un serviciu public, nu profit. Ne reducem cu transportul local până la limitele municipiului Vaslui. Avem proiecte pe fonduri europene și suntem scoși de la finanțare, dacă prelungim traseul de transport peste limitele municipiului. Se poate pierde toată finanțarea pe transport. În ședința Consiliului Local din luna decembrie voi veni pentru aprobare cu un contract de concesionare a serviciului către SC Transurb. Se face transport public pe raza municipiului Vaslui, nu facem servicii la alte localități”, a spus Pavăl.  (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Unsprezece rable ridicate! Alte sute zac pe străzile Bârladului!

Promptitudine… la pont! „Magazia” roșie ...

Primăria Vaslui a stabilit planul de lucrări pe anul 2020, pentru beneficiarii de ajutor social

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

Investiție de peste 14 milioane de lei, pentru extinderea Parcului Copou din municipiul Vaslui

În cursul zilei de ieri, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: