Home / Invatamant / 80% din școlile din județ construite după 2006 nu au autorizație de securitate la incendiu

80% din școlile din județ construite după 2006 nu au autorizație de securitate la incendiu

Nu mai puțin de 80% din școlile din județ care au fost construite după anul 2006 nu au autorizație de securitate la incendiu care ar trebui eliberată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui. Reprezentanții acestei instituții susțin că nu emit aceste documente pe motiv că, în general, constructorii nu respectă proiectele.

Autorizația de securitate la incendiu rămâne în continuare o piatră grea de încercare pentru multe unități de învățământ din județ, în special cele construite în ultimii ani. Și asta pentru că respectivele clădiri nu îndeplinesc rigorile legislației actuale cu privire la obținerea acelui document eliberat de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui. La această dată, nu mai puțin de 80% din cele 186 de clădiri cu utilitate de spațiu de învățământ construite după 2006 funcționează ilegal din punctul de vedere al securității la incendiu, așa după cum arată un raport al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ).

În ultimul an, s-au solicitat doar două autorizații. Nu știm ce se întâmplă, dar sunt foarte multe clădiri care funcționează fără aceste autorizații privind securitatea la incendiu”, a declarat colonelul Veronica Ursachi, din cadrul ISU Vaslui.

Reprezentanții acestei instituții susțin că, în urma controalelor făcute în teren, au constatat că firmele de construcții care execută clădirile nu respectă proiectele, iar diriginții de șantier ar fi mână în mână cu patronii acelor societăți.

În general, vin constructori care vor numai să nu respecte. Licitează sub preț, câștigă licitația și nu mai execută lucrări. Peste tot ne confruntăm cu așa ceva în județul Vaslui. Obligația lor este să respecte. Dacă noi îi dăm o respingere, îi dăm numai în baza legislației. Are un proiect care trebuie să-l respecte”, a conchis colonelul Ursachi. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Operațiunea ”Ghiozdanul” debutează vijelios și face prăpăd printre rechizite

de Mara GRIGORIU Vestea că ...

Pistol cu gaze și muniție găsite de polițiști la domiciliul unui vasluian

Un bărbat în vârstă de ...

Iată ce minune: au ieșit polițiștii locali din mașini și s-au apucat de patrulat

Așa da! Polițiștii locali patrulează ...

%d blogeri au apreciat: