Home / Invatamant / Mii de stejari plantați la unison în școlile din județ, pentru marcarea Centenarului Marii Uniri

Mii de stejari plantați la unison în școlile din județ, pentru marcarea Centenarului Marii Uniri

Mii de stejari vor fi plantați la unison, în noiembrie, în toate unitățile de învățământ din județ, în cadrul unei acțiuni propusă de un profesor pe o rețea de socializare și însușită de conducerea Inspectoratului Școlar Județean, pentru a marca Centenarul Marii Uniri. Obligația fiecărui director este să planteze cu ajutorul elevilor, minim trei arbori, în aceeași zi și la aceeași oră, date care urmează a fi stabilite și comunicate ulterior.

Unitățile de învățământ din județ, mai precis elevi ai acestora, vor marca așa cum se cuvine Centenarul Marii Uniri. Cel puțin asta își dorește conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui care, la întâlnirea de bilanț cu directorii de școli, le-a transmis acestora să se pregătească sufletește pentru acest moment. Evenimentul se va desfășura simultan, în noiembrie, în toate unitățile de învățământ.

Fac apel la dumneavoastră să respectăm programul, în sensul să plantăm stejarii cu ajutorul elevilor, evident, în aceeași zi și la aceeași oră. Să sperăm că o să și reziste peste timp, așa cum s-a întâmplat la Liceul ”Cuza Vodă” Huși, unde arborii au 100 de ani. Sunt informații că ar mai fi și la alte școli astfel încât, după ce vor fi identificați, copacii vor fi cartați. Este un eveniment plăcut și pentru copii, iar acești arbori vor putea fi văzuți de urmași și peste o sută de ani”, a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Puieții de stejar ce urmează a fi plantați în curțile unităților de învățământ vor fi puși la dispoziție de Direcția Silvică, iar obligația fiecărui director este de a lua și sădi minim trei arbori. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Zeci de porci din localitatea Cârja, uciși de autorități, după ce cazurile de pestă porcină s-au extins

Extinderea cazurilor de pestă porcină ...

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

%d blogeri au apreciat: