Home / Invatamant / Mii de stejari plantați la unison în școlile din județ, pentru marcarea Centenarului Marii Uniri

Mii de stejari plantați la unison în școlile din județ, pentru marcarea Centenarului Marii Uniri

Mii de stejari vor fi plantați la unison, în noiembrie, în toate unitățile de învățământ din județ, în cadrul unei acțiuni propusă de un profesor pe o rețea de socializare și însușită de conducerea Inspectoratului Școlar Județean, pentru a marca Centenarul Marii Uniri. Obligația fiecărui director este să planteze cu ajutorul elevilor, minim trei arbori, în aceeași zi și la aceeași oră, date care urmează a fi stabilite și comunicate ulterior.

Unitățile de învățământ din județ, mai precis elevi ai acestora, vor marca așa cum se cuvine Centenarul Marii Uniri. Cel puțin asta își dorește conducerea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui care, la întâlnirea de bilanț cu directorii de școli, le-a transmis acestora să se pregătească sufletește pentru acest moment. Evenimentul se va desfășura simultan, în noiembrie, în toate unitățile de învățământ.

Fac apel la dumneavoastră să respectăm programul, în sensul să plantăm stejarii cu ajutorul elevilor, evident, în aceeași zi și la aceeași oră. Să sperăm că o să și reziste peste timp, așa cum s-a întâmplat la Liceul ”Cuza Vodă” Huși, unde arborii au 100 de ani. Sunt informații că ar mai fi și la alte școli astfel încât, după ce vor fi identificați, copacii vor fi cartați. Este un eveniment plăcut și pentru copii, iar acești arbori vor putea fi văzuți de urmași și peste o sută de ani”, a declarat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Puieții de stejar ce urmează a fi plantați în curțile unităților de învățământ vor fi puși la dispoziție de Direcția Silvică, iar obligația fiecărui director este de a lua și sădi minim trei arbori. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

O șoferiță a leșinat după ce un copil a intrat cu bicicleta în mașina sa pe o trecere de pietoni din Vaslui

Un copil de 7 ani ...

Tulburelul face victime: tânăr dus în stare gravă la spital după ce a căzut de pe bicicletă în Deleni

Un tânăr de 26 de ...

Ziua Armatei Române omagiată atât la Bârlad, cât și la Vaslui

Ziua Armatei României, sărbătorită anual ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: