Home / Administratie / Acțiune “Garajul”: Inventarierea garajelor din municipiul Vaslui este în plină desfășurare

Acțiune “Garajul”: Inventarierea garajelor din municipiul Vaslui este în plină desfășurare

Consilierii liberali au cerut în plenul ședinței Consiliului Local (CL) Vaslui ca toate garajele din municipiu să fie inventariate.

Ei susțin că o parte din deținătorii acestor garaje achită la bugetul local obligațiile financiare aferente, însă alții nu sunt înregistrați în evidențele Primăriei Vaslui. “Sunt multe garaje în municipiul Vaslui, dar nu toate sunt în legalitate. Eu cer intrarea în legalitate a tuturor cetățenilor. Să facem ordine în acest domeniu. Trebuie depus un efort din partea Direcției de Patrimoniu din cadrul Primăriei Vaslui, pentru a fi inventariate toate garajele, să facem totul corect. În acest moment, unii plătesc impozitele la bugetul local, dar alții nu. Este corect ca toți să achite aceste obligații fiscale”, a spus consilierul Sorin Radu.

Geanina Tofan, purtător de cuvânt al Primăriei Vaslui, a precizat că, în acest moment, se lucrează la inventarierea garajelor din municipiu, un procent de 95% din aceste construcții fiind deja identificate. Problema este că nu toți cetățenii care dețin garaje s-au prezentat la Primăria Vaslui cu actele de proprietate pe teren și construcțiile respective. Mai exact, nu toți cetățenii care au un garaj sunt la această dată în legalitate.

În momentul în care deținătorii de garaje vin la primărie pentru a fi luați în evidență cu aceste construcții urmează mai multe etape. Este vorba despre intabularea terenului pe care s-a construit, atestarea terenului în domeniul privat și luarea în evidență pentru a plăti la bugetul local obligațiile fiscale aferente. Atestarea terenului în domeniul privat se supune aprobării CL Vaslui. Aceeași procedură este urmată și de persoanele care au construit garaje și nu au avut documente de proprietate pe teren, dar acum vor să își facă acte”, a precizat Geanina Tofan. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Cu ce se mai ocupă vasluienii în plină pandemie de coronavirus. Tânăr din Cozmești, reținut pentru braconaj și uz de armă

Un tânăr de doar 18 ani, din Cozmești, a ...

Peste 25 de hectare de vegetație uscată și stuf, mistuite de flăcări în comuna Oltenești

Nu mai puțin de 25 de hectare de vegetație ...

Tinerii fermieri din satele vasluiene sunt salvatorii produselor tradiționale

Produsele tradiționale continuă să fie în atenția fermierilor vasluieni. ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: