Google+
Home » Social » Controale antipoluare la sute de agenți economici din județul Vaslui

Controale antipoluare la sute de agenți economici din județul Vaslui

Garda de Mediu (GM) Vaslui a desfășurat în primele nouă luni ale acestui an un număr de 724 inspecții privind controlul poluării, controlul privind biodiversitatea și ariile protejate. Au fost verificați 683 agenți economici și au fost aplicate 69 de amenzi în valoare de 235.500 lei și 34 avertismente.

Ieri, în cadrul Colegiului Prefectural, Gabriel Laic, comisar șef al GM Vaslui, a prezentat principalele neconformități care au fost sancționate. Printre nereguli se numără lipsă evidenței în gestiunea deșeurilor, neîncadrare în limitele maxime admise la evacuare de poluanți în mediu, nerespectarea prevederilor autorizației de mediu, nedepunerea la termen a declarațiilor la fondul pentru mediu, precum și gestionarea necorespunzătoare a ambalajelor contaminate cu substanțe periculoase.

“Din numărul total de 742 inspecții realizate, au fost efectuate 251 inspecții planificate din care 7 tematice, iar restul de 491 au fost inspecții neplanificate. Inspecțiile neplanificate au vizat verificarea modului de respectare a condițiilor impuse în actele de reglementare pentru proiecte și activități noi, inspecții în urma sesizărilor, situația poluărilor accidentale, inspecții pentru verificarea realizării măsurilor impuse etc. Verificările efectuate în baza celor 72 de sesizări primite au avut ca obiect activități fără deținere de autorizație de mediu, depozitări și/sau abandonări deșeuri și deversări de ape uzate», a spus Gabriel Laic. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: