Google+
Home » Justitie » Poliția Vaslui și-a mai înnoit parcul auto cu 15 mașini cu girofar

Poliția Vaslui și-a mai înnoit parcul auto cu 15 mașini cu girofar

Inspectoratul de Poliție a Județului Vaslui și-a mai înnoit parcul auto cu 15 mașini cu girofar, în condițiile în care cele mai vechi autospeciale ale polițiștilor vasluieni erau fabricate în anul 2000. Cu 274 de autospeciale în dotare, necesarul de mașini al IPJ Vaslui este acoperit în procent de până la 85%.

Cincisprezece autospeciale noi de poliție au ajuns în dotarea mai multor structuri ale IPJ Vaslui, în urma repartiției făcută de la nivel central de către IGPR. Astfel, polițiștii posturilor comunale din Găgești, Solești, Tutova și Drânceni se pot lăuda cu Logan-uri cu girofar abia ieșite pe poarta fabricii din Mioveni, la fel ca și colegii lor de la Ordine Publică din Vaslui (2), Bârlad (2), Huși, Negrești și Murgeni. De asemenea, au fost dotate cu mașinii noi și Birourile Rutiere din Bârlad și Negrești, precum și Centrul de Reținere și Arest Preventiv Vaslui, această autospecială fiind amenajată special pentru transportul persoanelor reținute. Nu în ultimul rând, un Duster negru cu numere de MAI a ajuns și la Serviciul Cabinet, urmând a fi folosit de către șefii Poliției Județene.

Odată cu repartiția acestor autospeciale, vor fi retrase din circulație cele mai vechi mașini de Poliție, adică cele fabricate în perioada 2000-2005. Printre acestea se află și bătrânele Solenza, unele dintre ele având peste 400.000 de kilometri la bord.

Continuu, vor fi retrase autospeciale care sunt într-o situație mai puțin plăcută din punct de vedere tehnic. Astfel, la un moment dat, tot parcul auto al IPJ Vaslui va fi schimbat”, ne-a declarat șeful Serviciului Rutier din cadrul Poliției Județene Vaslui, Sergiu Anton.

La ora actuală, parcul de mașini al IPJ Vaslui numără 274 de autospeciale funcționale, ceea ce reprezintă până în 85% din necesarul serviciilor și birourilor instituției. Conducerea Poliției Județene Vaslui speră ca, până la sfârșitul anului, să mai primească încă un lot de mașini. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: