Google+
Home » Invatamant » A fost inaugurat Centrul Județean de Excelență

A fost inaugurat Centrul Județean de Excelență

de Mihaela NICULESCU

Veste bună! A fost inaugurat „Centrul Județean de Excelență” Vaslui (CJEVS). Sâmbătă, elevi de gimnaziu și de liceu, selectați pentru a frecventa Centrele de Excelență din Vaslui, Bârlad și Huși s-au întâlnit cu profesorii coordonatori și au început orele de pregătire.

La Bârlad, Centrul de Excelență funcționează în incinta Colegiului „Gheorghe Roșca Codreanu”, la Vaslui în incinta Liceului „Mihail Kogălniceanu”, iar la Huși în incinta Colegiului „Alexandru Ioan Cuza”. Până acum s-au format 45 de grupe de elevi, fiecare având între opt și 15 elevi, care vor să facă performanță la discipline precum matematică-informatică, fizică, chimie, biologie, geografie. Centrul de Excelență din Bârlad are deocamdată 15 grupe de elevi, cel din Vaslui 20 , iar cel din Huși are 10 grupe.

„Vor apărea modificări în structura acestor grupe, având în vedere că sunt și elevi de gimnaziu dar și de liceu care au fost selectați pentru două sau chiar trei discipline. Vor trebui, în cele din urmă, să se hotărască la o disciplină, maximum două, pentru care vor să facă performanță. Pentru că centrul trebuia să fie inaugurat în octombrie, dar din motive financiare lucrul acesta nu a fost posibil, elevii vor desfășura până la mijlocul lunii decembrie, câte trei ore sâmbăta, în loc de două, cât vor dura cursurile săptămânale începând din ianuarie. Pentru Bârlad și Vaslui finanțarea a fost deja aprobată în consiliile locale, iar Primăria din Huși a promis că în cursul acestei luni va pune pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local proiectul privind alocarea sumei necesare funcționării Centrului de Excelență din localitate. Cei aproximativ 75 de profesori care vor preda în cele trei centre vor fi retribuiți, conform legii, cu plata pe oră”, a declarat, pentru Est News, Nușa Dumitriu-Lupan, directoarea Centrului Județean de Excelență Vaslui

Dacă elevii de liceu au fost selectați în urma performanțelor obținute în ultimii doi ani la anumite discipline, elevii de gimnaziu au trebuit să fie testați pentru a fi admiși în aceste centre, lucru care s-a întâmplat săptămâna trecută.

„Misiunea Centrului Județean de Excelență Vaslui este de a promova și sprijini dezvoltarea elevilor capabili de performanță pentru discipline la care se organizează olimpiade naționale și internaționale și pentru dezvoltarea competențelor interdisciplinare, pluridisciplinare și transdisciplinare ale acestora. Înființarea acestui centru, organizarea funcționării și finanțarea acestuia s-a realizat cu eforturi deosebite din partea factorilor responsabili și în timp foarte scurt. Mai sunt multe lucruri de definitivat pe parcurs, dar în acest moment condițiile de a da startul sunt îndeplinite și pregătirea poate începe. Reușita acestui centru, o noutate absolută pentru județul Vaslui, depinde de noi toți cei implicați și de fiecare în parte. Responsabilitatea profesorilor și a elevilor în tot ce înseamnă pregătire sunt definitorii și obligatorii pentru activitatea centrului. Reușita însemnă creșterea rezultatelor elevilor din județul Vaslui la competițiile naționale și internaționale în acest an școlar, cu 10% cel puțin. Acest pariu ne dorim să-l câștigăm împreună. Mult succes pe acest drum nou al performanței superioare pe care pornim astăzi!”, a declarat, la inaugurarea Centrului Județean de Excelență, Nușa Dumitriu-Lupan, directoarea CJEVS.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: