Home / Administratie / Abuzurile conducerii Muzeului ”Vasile Pârvan” Bârlad, dovedite în instanță! Instituția, bună de plată

Abuzurile conducerii Muzeului ”Vasile Pârvan” Bârlad, dovedite în instanță! Instituția, bună de plată

Muzeul ”Vasile Pârvan” din Bârlad este, din nou, bun de plată. După ce a fost înștiințată că va trebui să achite 3.000 de lei, contravaloarea cheltuielilor de judecată, ca urmare a pierderii procesului cu muzeograful Laurențiu Ursachi, zilele trecute, conducerea muzeului a aflat că trebuie să mai scoată din bugetul instituției încă 1.500 de lei. Asta, după ce muzeografa Alina Butnaru a câștigat pe 1 noiembrie, la Tribunalul Vaslui, procesul intentat muzeului.

Soluția pe scurt, publicată pe Portalul Instanțelor de Judecată, este următoarea: „Admite contestația formulată de Butnaru Narcisa-Alina împotriva Deciziei nr. 31 emise la 30.05.2018 de către intimatul Muzeul „Vasile Pârvan”. Anulează decizia contestată. Obligă intimatul Muzeul „Vasile Pârvan” să achite contestatoarei Butnaru Narcisa-Alina suma de 1.500 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Vaslui”.

Muzeograf Alina Butnaru

Muzeografa Alina Butnaru a dat în judecată instituția la care lucrează, după ce directorul Mircea Mamalaucă i-a atribuit responsabilități, în baza unei legi care fusese abrogată. Concret, la sfârșitul lunii mai, muzeografa a fost numită responsabilă cu toate tipurile de risc pe corpul de clădire din Bulevardul Republicii, acolo unde funcționează o parte din secțiile muzeului.

Pe 29 noiembrie, la Tribunalul Vaslui, va începe judecarea unui al treilea proces în care Muzeul „Vasile Pârvan” are calitatea de pârât. Muzeograful Laurențiu Ursachi încearcă să dovedească în instanță că a fost nedreptățit, deoarece a fost sancționat cu reținerea a 10% din salariu timp de trei luni, în urma unei decizii, pe care o consideră nejustificată, a Comisiei de disciplină a instituției.

La începutul lui octombrie, magistrații i-au făcut dreptate aceluiași muzeograf, într-o altă cauză. Laurențiu Ursachi fusese sancționat cu mustrare scrisă de către comisia de disciplină, după ce directorul Mamalaucă se declarase nemulțumit că muzeul ar fi întârziat la anumite activități. Deși Tribunalul Vaslui a desființat decizia de sancționare și a obligat muzeul la plata a 1.500 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată, directorul Mamalaucă nu a înțeles că dreptatea nu este de partea sa și a făcut apel la Iași. Și aici a pierdut procesul, punând muzeul în situația de a rupe din banul public suma totală de 3.000 de lei, bani pe care Laurențiu Ursachi i-a cheltuit din buzunarul său pentru procese. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Unsprezece rable ridicate! Alte sute zac pe străzile Bârladului!

Promptitudine… la pont! „Magazia” roșie ...

Primăria Vaslui a stabilit planul de lucrări pe anul 2020, pentru beneficiarii de ajutor social

Consiliul Local (CL) Vaslui va ...

Investiție de peste 14 milioane de lei, pentru extinderea Parcului Copou din municipiul Vaslui

În cursul zilei de ieri, ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: