Home / Social / Fermier din Vaslui, țepuit de 32.600 de lei de doi tineri din Vâlcea

Fermier din Vaslui, țepuit de 32.600 de lei de doi tineri din Vâlcea

Un fermier din municipiul Vaslui a fost înșelat de 32.600 de lei de doi tineri din Râmnicu Vâlcea, suma reprezentând avansul pentru niște utilaje agricole pe care țeparii le vindeau, doar scriptic, prin intermediul unui anunț de mică publicitate și pe care, în realitate, nu le aveau. În urma reclamației făcută la Poliției, cei doi vâlceni au fost prinși și ulterior arestați pentru 30 de zile, în condițiile în care, prin aceeași metodă, au mai înșelat cel puțin 12 persoane din mai multe județe din țară, suma totală plătită de acestea ridicându-se la 180.000 de lei.

Judecătoria Vaslui a emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru înșelăciune, pe numele a doi tineri din Vâlcea care, în perioada iulie – octombrie anul acesta, au reușit, prin intermediul unor anunțuri de mică publicitate, să păcălească cel puțin 13 persoane din mai multe județe ale țării de aproximativ 180.000 de lei. Metoda aplicată de vâlceni era una foarte simplă, așa după cum au constatat anchetatorii. Aceștia postau pe un site de anunțuri de mică publicitate vânzarea de utilaje agricole, la prețuri sub nivelul pieței. În momentul în care erau contactați telefonic, cei doi bărbați solicitau celor interesați plata unui avans, prin virament bancar. După virarea banilor, bărbații invocau diferite motive pentru care nu trimiteau utilajul, iar ulterior nu mai răspundeau la telefon. Cea mai mare țeapă și-a luat-o un fermier din municipiul Vaslui, care a fost înșelat de 32.600 de lei. De altfel, cercetările se pare că au început în urma plângerii făcută la Poliție de către vasluian.

”Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui, în colaborare cu lucrători din cadrul Poliției Municipale Râmnicu-Vâlcea, au efectuat o percheziție într-un imobil din municipiul Râmnicu-Vâlcea, unde cei doi bărbați locuiau fără forme legale. Cu această ocazie, au fost ridicate în vederea confiscării mai multe telefoane, cartele telefonice, laptopuri și sume de bani”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Bogdan Gheorghiță.

Polițiștii vasluieni continuă cercetările în acest caz pentru a găsi și alte eventuale persoane care au fost înșelate de către cei doi vâlceni prin aceeași metodă. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Angajările la DGASPC, suspendate până la adoptarea bugetului instituției

Austeritate la DGASPC Vaslui! Deși Direcția ...

Criza de mecanizatori paralizează activitățile din agricultura județului Vaslui

de Dănuț CIOBANU  Agricultura județului Vaslui ...

A murit profesoara Elena Brașoveanu!

Veste tristă și neașteptată pentru cadrele ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: