Home / Sport / Patru rugbyști bârlădeni fac parte din lotul Echipei Naționale de Rugby pentru barajul cu Portugalia

Patru rugbyști bârlădeni fac parte din lotul Echipei Naționale de Rugby pentru barajul cu Portugalia

Thomas Lièvremont, antrenorul Echipei Naționale de Rugby a României, a decis să apeleze la patru rugbyști bârlădeni pentru o confruntare extrem de delicată cu Portugalia. Este vorba de jucătorul de linia a III-a Cristian Chirică (CSM Știința Baia Mare), aripile Robert Neagu (Steaua), Vlăduț Zaharia (Timișoara Saracens) și centrul Alexandru Bucur (CSM Știința Baia Mare), care vor trebui să își ajute echipa să se mențină în Rugby Europe Championship.

În urma deciziei World Rugby de a descalifica România de la Cupa Mondială 2019 din Japonia și de a o penaliza cu 25 de puncte ca urmare a folosirii unui jucător neeligibil în partidele de calificare, Stejarii au ajuns pe ultimul loc al clasamentului Rugby Europe Championship 2018. Astfel, România trebuie să joace barajul cu Portugalia, care a câștigat Rugby Europe Trophy 2018, învingătoarea urmând să evolueze în ediția 2018-2019 a Rugby Europe Championship.

Partida va avea loc sâmbătă, 10 noiembrie, la Baia Mare, pe Arena Zimbrilor, de la ora 14:00 si va fi transmisa in direct pe Telekom Sport. Pentru toți cei patru rugbyști bârlădeni care vor întâlni Portugalia va fi cea de-a doua partidă pentru Echipa Națională în doar o săptămână. În urmă cu trei zile Chirica și Zaharia au făcut parte din primul XV în victoria României A (Echipa Națională Secundă) cu Kenya, în timp ce Neagu și Bucur au fost rezerve. Pentru acea partidă a mai fost convocat un al cincilea bârlădean, Vasile Bălan, de la CSM București.

Pentru partida cu Portugalia staff-ul tehnic, format din Thomas Lièvremont, Danie de Villiers, și Dănuț Dumbravă, a stabilit un lot de 34 de jucători, 19 înaintași și 15 jucători de treisferturi. Din aceștia, șapte evoluează în Franța, unul în Anglia, șapte sunt de la CSA Steaua, opt de la CSM București, șapte de la Timișoara Saracens, trei de la Baia Mare și unul de la Clubul Sportiv Școlar 2 Baia Mare. În acest lot, nouă jucători se află înaintea debutului pentru Stejari: Alexandru Savin, Marius Iftimiciuc, Damian Strătilă, Daniel Plai, Tudor Boldor, Alexandru Bucur, Ionel Melinte, Zaharia Vlăduț și Paul Popoaia. Cel mai tânăr jucător convocat este Paul Popoaia, 18 ani și 5 luni, legitimat la Clubul Sportiv Școlar 2 Baia Mare. Stejarii se află în cantonament la Baia Mare, de duminică, 4 noiembrie.

“Obiectivul pe care îl avem este evident, acela de a câștiga acest meci cu Portugalia. Toată lumea cunoaște cât de importantă este această partidă și nimeni nu-și poate imagina România în a treia divizie valorică a rugbyului european pentru că locul echipei nu este acolo, ci trebuie ca pe viitor să privim înspre mai sus. În ceea ce privește jocul, cel puțin pentru acest meci cu Portugalia, nu vom schimba totul, însă cel mai important va fi să punem accent pe punctele forte ale jucătorilor români cu o determinare mult mai mare. Ne bucurăm că avem un moral pozitiv, victoria cu Kenya este importantă pentru că a adus multă încredere echipei, iar nouă, antrenorilor ne-a posibilitatea de a-i vedea în teren pe toți jucătorii.”, a declarat Thomas Lièvremont, antrenorul principal al României.

Lotul Romaniei pentru meciul cu Portugalia:
Pilieri: Alexandru Țăruș (Sale Sharks), Alexandru Gordaș (CSM Bucuresti), Constantin Pristaviță (CSM Stiinta Baia Mare), Ionel Badiu (Romains), Alexandru Savin (CSM Bucuresti)
Taloneuri: Eugen Căpățână (Timisoara Saracens), Andrei Rădoi (Timisoara Saracens), Florin Bărdașu (CSM Bucuresti)
Linia a II-a: Marius Antonescu (Colomiers), Johan Van Heerden (Perpignan), Adrian Moțoc (Agen), Marian Drenceanu (Timisoara Saracens), Marius Iftimiciuc (Timisoara Saracens)
Linia a III-a: Mihai Macovei (Colomiers), Andre GORIN/Andrei Gorcioaia (RC Massy), Damian Strătilă (CSA Steaua), Valentin Ursache (Oyonnax), Cristi Chirică (CSM Stiinta Baia Mare), Adrian Ion (CSM Bucuresti)
Mijlocasi la gramada: Florin Surugiu (CSA Steaua), Tudorel Bratu (CSM Bucuresti), Valentin Calafeteanu (CSM Bucuresti)
Mijlocasi la deschidere: Daniel Plai (CSA Steaua), Tudor Boldor (CSA Steaua)
Aripi: Ionuț Dumitru (CSA Steaua), Robert Neagu (CSA Steaua), Vladut Zaharia (Timisoara Saracens)
Centri: Fonovai Tangimana (CSM Bucuresti), Florin Vlaicu (CSM Bucuresti), Vlăduț Popa (Timisoara Saracens), Alexandru Bucur (CSM Stiinta Baia Mare),
Fundasi: Cătălin Fercu (Timisoara Saracens), Paul Popoaia (CSS 2 Baia Mare), Ionel Melinte (CSA Steaua) (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Rezultate excepționale ale sportivelor bârlădene la Campionatul Național de Gimnastică!

Echipa de gimnaste a Clubului ...

Echipa de oină a Clubului „Cronos” din Bârlad a câștigat Cupa „Unirii” la un concurs internațional de peste Prut

S-a întors victorioasă! Echipa de ...

Vasluianul cu mușchi de oțel! Emilian Știrbu a pus județul pe harta culturismului internațional

de Daniel MICU A gasit ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: