Google+
Home » Administratie » Primarul Boroș s-a răzgȃndit꞉ nu-l mai vrea cetățean de onoare al Bȃrladului pe Cuza Vodă

Primarul Boroș s-a răzgȃndit꞉ nu-l mai vrea cetățean de onoare al Bȃrladului pe Cuza Vodă

Edilul din Bȃrlad a dat cu piciorul unui moment ″istoric″ nu atȃt pentru orașul pe care îl reprezintă, cȃt pentru cariera sa: a scos de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local proiectul de hotărȃre prin care voia să-l facă cetățean de onoare pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Boroș nu a explicat de ce s-a răzgȃndit, dar, cel mai probabil, răspunsul are de-a face cu penibilul gafelor sale, semnalate inclusiv de ziarul Est News, gafe care l-au făcut celebru în toată țara.

Cum vestea că Alexandru Ioan Cuza urmează să devină cetățean de onoare al Bȃrladului a făcut înconjurul țării după ce ziarul Est News a publicat articolul ″Mai bine după 159 de ani decât niciodată! Primarul Boroș îl face cetățean de onoare pe domnitorul Cuza″, edilul a făcut un pas înapoi și n-a mai cerut votul consilierilor locali pentru ideea sa trăsnită.

Nu de alta, dar o asemenea propunere ar fi creat un precedent halucinant: lista voievozilor și a domnitorilor cu sȃnge romȃnesc e lungă și ar fi fost de-a dreptul hilar să ajungem ziua în care primarul Boroș le-ar fi oferit tuturor care au o cȃt de mică legătură cu orașul Bȃrlad… o diplomă și o plachetă. Dacă nu lor personal, cel puțin urmașilor urmașilor lor!

Ne bucurăm că primarul Boroș citește recomandările pe care i le face ziarul Est News, deși nu recunoaște acest lucru. Sfatul nostru este ca, pe viitor, ca să evite penibilul unor situații din care nu-și mai spală obrazul, să încerce să aplice un model de administrație care se practică de multă vreme și cu succes în alte orașe, inclusiv în cele de provincie: consilieri obiectivi și care știu să critice, dacă e cazul, nu unii care se întrec în a-i cȃnta osanale. Altfel, e pe cale să ajungă în situația din celebra poveste ″Hainele cele noi ale împăratului″, unde cel care cade victimă propriei naivități și manipulării unor ″oameni de bine″ e chiar… împăratul. (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

error: Content is protected !!
%d blogeri au apreciat: