Home / Administratie / Primarul Boroș s-a răzgȃndit꞉ nu-l mai vrea cetățean de onoare al Bȃrladului pe Cuza Vodă

Primarul Boroș s-a răzgȃndit꞉ nu-l mai vrea cetățean de onoare al Bȃrladului pe Cuza Vodă

Edilul din Bȃrlad a dat cu piciorul unui moment ″istoric″ nu atȃt pentru orașul pe care îl reprezintă, cȃt pentru cariera sa: a scos de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local proiectul de hotărȃre prin care voia să-l facă cetățean de onoare pe domnitorul Alexandru Ioan Cuza. Boroș nu a explicat de ce s-a răzgȃndit, dar, cel mai probabil, răspunsul are de-a face cu penibilul gafelor sale, semnalate inclusiv de ziarul Est News, gafe care l-au făcut celebru în toată țara.

Cum vestea că Alexandru Ioan Cuza urmează să devină cetățean de onoare al Bȃrladului a făcut înconjurul țării după ce ziarul Est News a publicat articolul ″Mai bine după 159 de ani decât niciodată! Primarul Boroș îl face cetățean de onoare pe domnitorul Cuza″, edilul a făcut un pas înapoi și n-a mai cerut votul consilierilor locali pentru ideea sa trăsnită.

Nu de alta, dar o asemenea propunere ar fi creat un precedent halucinant: lista voievozilor și a domnitorilor cu sȃnge romȃnesc e lungă și ar fi fost de-a dreptul hilar să ajungem ziua în care primarul Boroș le-ar fi oferit tuturor care au o cȃt de mică legătură cu orașul Bȃrlad… o diplomă și o plachetă. Dacă nu lor personal, cel puțin urmașilor urmașilor lor!

Ne bucurăm că primarul Boroș citește recomandările pe care i le face ziarul Est News, deși nu recunoaște acest lucru. Sfatul nostru este ca, pe viitor, ca să evite penibilul unor situații din care nu-și mai spală obrazul, să încerce să aplice un model de administrație care se practică de multă vreme și cu succes în alte orașe, inclusiv în cele de provincie: consilieri obiectivi și care știu să critice, dacă e cazul, nu unii care se întrec în a-i cȃnta osanale. Altfel, e pe cale să ajungă în situația din celebra poveste ″Hainele cele noi ale împăratului″, unde cel care cade victimă propriei naivități și manipulării unor ″oameni de bine″ e chiar… împăratul. (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Nicu Palade va conduce Locativa Vaslui și după ieșirea societății din insolvență

Consiliul Local (CL) Vaslui va aproba în ședința extraordinară ...

Tone de apă și suc, donate Spitalului Județean Vaslui de Crucea Roșie

Tone de apă și suc produs de una dintre ...

Bătrânii și persoanele izolate la domiciliu, ajutate cu alimente de către Episcopia Hușilor

Bătrânii care nu se pot deplasa și persoanele izolate ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: