Home / Social / (VIDEO) Sensul încurcă-lume de lângă Poliția Bârlad, nou motiv de brambureală în mijlocul orașului

(VIDEO) Sensul încurcă-lume de lângă Poliția Bârlad, nou motiv de brambureală în mijlocul orașului

Prioritățile edililor bârlădeni se bat cap în cap cu nevoile cetățenilor – aceasta este concluzia pe care au tras˗o bȃrlădenii care au ajuns, ȋn ultimele săptămȃni, ȋn zona Poliției, acolo unde a fost amenajat recent un sens giratoriu ce mai mult ȋncurcă șoferii și pietonii, ȋn loc să fluidizeze traficul din zonă, după cum ȋi era menirea.

Nici bine n˗a fost trasat pe asfalt cercul care indică existența unui nou sens giratoriu ȋn Bȃrlad, la doi pași de Primărie, că au și ȋnceput să se vadă efectele negative ale acestui demers considerat oportun de autoritățile locale.

În zgomot puternic de frȃne sau de claxoane care curg, șoferi și pietoni sunt deopotrivă surprinși ȋn off-side, fie din pricină că nu ȋnțeleg noua geografie a locului, fie pentru că traversează ȋncă pe la colțul intersecției, pe fostele marcaje ale trecerii de pietoni.

Nu este moment al zilei ȋn care vreun participant la trafic să nu fie dezorientat la intersecția străzilor Nicolae lorga și Vasile Lupu, unde, deși au fost amplasate noi semne de circulație, obișnuința ȋi face pe mulți să rateze sensul giratoriu și să dea prioritate mașinilor care vin din dreapta, nu celor aflate ȋn mișcare, ȋn sens.

Nici mașinile parcate pe colțul intersecției, ȋn parcarea amenajată după lărgirea străzii, nu ȋi ajută pe șoferi să realizeze că au de a face cu un sens giratoriu, pentru că vizibilitatea le este obturată de cei care intră sau ies din parcare, ȋn vreme ce pietonilor nu le rămȃne decȃt să pȃndească, printre autoturisme, momentul oportun pentru a traversa.

Dacă locuitorii de la blocurile din zonă, care au vedere la intersecția cu pricina, sunt deja familiarizați cu zgomotele din trafic și năduful șoferilor cărora nu li se acordă prioritate, vocea străzii e tot mai aspră ȋn ceea ce privește proiectele administrației conduse de Dumitru Boroș, care ȋși găsește de lucru unde nu trebuie, ȋn loc să rezolve adevăratele situații-problemă din traficul bȃrlădean.

Este vorba, ȋn primul rȃnd, de intersecția străzilor Dȃmboviței și Mihail Sadoveanu cu Bulevardul Republicii (zona E.ON), care a fost de nenumărate ori scena unor accidente de circulație, loc nesemaforizat, din care șoferii și-ar dori să-și poată continua drumul mult mai repede decȃt se ȋntȃmplă ȋn prezent.

Și zonele Gura Leului și Confecții reprezintă puncte nevralgice pe harta traficului auto din Bȃrlad, și, cred bȃrlădenii, ar fi trebuit să fie prioritizate de primarul Boroș, care a promis ȋncă din campania electorală că va lua toate măsurile pentru a fluidiza circulația pe străzile din oraș.

Probleme serioase pune și intersecția străzilor Dragoș Vodă, Mihai Eminescu și Tudor Vladimirescu (video), acolo unde traficul greu care iese de pe Dragoș Vodă are mari dificultăți în a vira spre stânga din cauza mașinilor parcate pe strada Mihai Eminescu. Probabil abia aici s-ar fi impus amenajarea unui sens giratoriu care să fluidizeze circulația în punctul de întâlnire al celor trei străzi. (Simona MIHĂILĂ)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Apicultorii vasluieni au încasat un milion de lei, pentru pierderile provocate de vremea rea

Apicultorii care au înregistrat pierderi ...

Bilanțul donărilor de sânge la CJTS Bârlad

Anul 2019 nu a fost ...

Ce au descoperit edilii bârlădeni la punctele gospodărești?! (Video)

Dezamăgire cruntă în rândul reprezentanților ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: