Home / Social / Ambiția unui primar vasluian: danturi gratuite la săteni și câte 24.000 de euro pentru cei care vor să-și deschidă o afacere

Ambiția unui primar vasluian: danturi gratuite la săteni și câte 24.000 de euro pentru cei care vor să-și deschidă o afacere

de Dănuț CIOBANU

Un număr de 12 antreprenori din satele Rădeni și Doagele din comuna Dragomirești au primit câte 24.000 de euro pentru a-și deschide o afacere. Banii provin dintr-un proiect derulat de Primăria Dragomirești, unic în toată zona Moldovei, în valoare de 5,6 milioane de euro, care este dedicat populației rrome.

În perioada imediat următoare urmează să fie evaluate alte planuri de afaceri propuse de localnici, urmând să mai fie sprijiniți financiar încă 12 întreprinzători locali.

Antreprenorii sunt obligați să angajeze un salariat și să mențină activitatea firmei timp de șase luni. Banii pot fi utilizați pentru salarii și dotarea firmei. Au fost deschise societăți de construcții, spălătorii auto, spații comerciale etc. Antreprenorii participă în prealabil la cursuri gratuite organizate în cadrul proiectului. Calificările sunt pentru antreprenor, patiser, constructor și alte meserii. Am avut organizate șase grupe, care au avut în medie 20 de cursanți fiecare”, a spus Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești.

Tot în cadrul proiectului, 250 de copii vor primi pachete cu haine în valoare de 1.800 lei fiecare, iar un milion de lei este prevăzut a fi cheltuit pentru servicii medicale. În acest sens, în comună va fi construit un cabinet stomatologic, iar localnicii vor putea să își pună gratuit dantura.

O altă direcție unde merg banii vizează repararea a 30 de case, investiții care se ridică la 300.000 euro. Proiectul a fost depus în anul 2016 pe Programul Operațional Capital Uman și este singurul proiect de acest tip, care este implementat la nivelul Regiunii Nord-Est 1 (zona Moldovei)

În total, în cele 11 sate ale comunei Dragomirești este o populație de 5.270 persoane, din care 1.500 persoane de etnie romă.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Regretul unui cizmar bârlădean, că breasla lui va dispărea în câțiva ani

Meseriașii sunt pe cale de ...

Ce comoară ascunde Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Bârlad?

Sala cu vitralii de la ...

La Vulturești vor fi condiții ca la oraș

Autoritățile din Vulturești și-au propus ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: