Home / Administratie / Liberalii din CJ au ”discutat discuții” pe tema ajutorului financiar de 100.000 de lei acordat Episcopiei Hușilor

Liberalii din CJ au ”discutat discuții” pe tema ajutorului financiar de 100.000 de lei acordat Episcopiei Hușilor

Liberalii din Consiliul Județean (CJ) Vaslui au solicitat asigurări că sprijinul financiar de 100.000 lei acordat Episcopiei Hușilor este utilizat corect. Gheorghe Viziteu, consilier PNL, a cerut mai multe lămuriri în ceea ce privește modul cum sunt virați banii către unitatea de cult.

„Nu e nimeni străin de faptul că la conducerea Episcopiei Hușilor s-a produs un adevărat reviriment prin venirea Preasfințitului Părinte Ignatie. El este un om foarte corect, aplecat spre normalitate, spre reguli și, tocmai de aceea, vin cu o serie de întrebări. Această colaborare între CJ Vaslui și Episcopia Hușilor e veche și continuă și aș vrea să știu dacă este un contract de colaborare, cum se trag acești bani? Aș vrea să știu dacă există o posibilitate de verificare a acestor fonduri, pentru că știm că Episcopul Ignatie vrea corectitudine”, a întebat Viziteu.

Mircea Țuțuianu, director în cadrul CJ Vaslui, a spus că există un deviz de lucrări, acesta fiind și dovada că banii au fost investiți acolo. „Este o situație de lucrări, care e asumată de un diriginte de șantier. Ordonanța în baza căreia se acordă acest ajutor financiar nu prevede un acord între CJ Vaslui și Episcopia Hușilor. Banii au fost prevăzuți în buget de la începutul anului, conform cererii. Episcopia trebuia să depună o cerere cu mai multe documente, iar acum au trimis documentele justificative”, a explicat Mircea Țuțuianu.

CJ Vaslui a aprobat o hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Episcopiei Hușilor. Cuantumul sprijinului financiar este de 100.000 lei și a fost acordat pentru finanțarea obiectivului de investiții „Reabilitare clădire spații cazare”, imobil situat în municipiul Huși, str. M. Kogălniceanu, nr. 19, județul Vaslui. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Motociclist rănit grav într-un accident, pe E 581, în apropiere de Bârlad

Un tânăr de 30 de ...

270 de locuri de muncă vacante la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți

În cadrul Bursei locurilor de ...

La Iana, un șofer băut a accidentat grav un pieton și mai beat

Un șofer cu o alcoolemie ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: