Home / Sport / Un car de noroc pentru CSM Vaslui, care este cu un picior în sferturile de finală ale Cupei României la handbal

Un car de noroc pentru CSM Vaslui, care este cu un picior în sferturile de finală ale Cupei României la handbal

În urma tragerii la sorți efectuate ieri la sediul Federației Române de Handbal adversara celor de la CSM Vaslui în faza optimilor de finală ale Cupei României este U Cluj, echipă extrem de accesibilă. Este vorba despre ultima clasată din Liga Zimbrilor, care a suferit înfrângeri pe bandă rulantă până acum în cea mai importantă competiție din țară, pierzând toate partidele disputate. Vasluienii vor juca în deplasare.

Parcursul clujenilor în primul eșalon de handbal masculin din țară a fost de-a dreptul dezastruos. Aceștia au primit nu mai puțin de 275 de goluri în opt etape, o medie de peste 34 de goluri pe meci. Atacul formației U Cluj a tras și el multe gloanțe oarbe, învingând apărările adverse de doar 193 de ori, adică o medie de 24 de goluri pe meci.

U Cluj a reușit să treacă de șaisprezecimile Cupei României datorită faptului că a avut șansa de a o avea ca adversară pe CSU Constantin Brâncuși Târgu Jiu, formație din Divizia A, eșalonul secund din România. A fost o victorie autoritară, scor 46 – 30 (24 – 13), obținută însă în fața unei echipe de-a dreptul modestă. Gorjenii nu au avut sorți de izbândă nici măcar în eșalonul secund, unde au fost învinși de patru ori și au cules laurii o singură dată.

CSM Vaslui a obținut și ea biletele pentru optimi tot în compania unei divizionare secunde, însă vorbim de o echipă de cu totul alt calibru față de adversara clujenilor. Vasluienii au trecut cu 37 – 27 de CSM Alexandria, formație care ocupă un binemeritat loc doi în seria ei, cu șase victorii și un singur eșec. Formația pregătită de Leonard Bibirig le-a dat teleormănenilor cam câte goluri iau aceștia în două partide din Divizia A. Rezultatul nu a fost surprinzător, dacă ținem cont de parcursul perfect al vasluienilor în seria A din eșalonul secund, unde aceștia s-au desprins la opt puncte de locul secund.

CSM Vaslui arată că are toate atuurile necesare pentru a obține calificarea în sferturile Cupei României la handbal. Ca sprijin pentru această afirmație stau cele 213 goluri marcate în seria ei, adică aproape 36 pe meci și o apărare foarte ermetică, cu doar 132 de goluri primite, adică 22 pe meci. Dar ce vorbește cel mai mult despre faptul că formația vasluiană merită să se dueleze cu echipe din Liga Zimbrilor este bilanțul din amicale dintre CSM Vaslui și aceste echipe. Vasluienii au învins-o cu 57 – 52 și 35 – 33 pe CSM Bacău, ocupanta locului 11 în Liga Zimbrilor și au obținut o victorie de răsunet cu CSM Focșani, ocupanta locului cinci în primul eșalon de handbal din România, scor 30 – 26.

Cap de afiș in optimile Cupei României la handbal masculin este disputa Steaua – Dobrogea Sud Constanța. Vor mai avea loc partidele CSM Bacău – SCM Poli Timișoara, CSM Focșani – HC Buzău, Potaissa Turda – CSM București, CSM Sighișoara – Dinamo București, CSU Craiova – Unirea Sânnicolau Mare, Steaua București – HC Dobrogea Sud Constanța și Minaur Baia Mare – Dunărea Călărași

Partidele vor avea loc într-o singură manșă, pe 8 decembrie, pe terenul primelor echipe. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Gimnasta bârlădeancă Daniela Trică reprezintă România la Campionatul Mondial de Junioare

Daniela Trică, fostă gimnastă a ...

Campionatul de fotbal al Ministerului Afacerilor Interne, faza județeană, și-a desemnat câștigătorii

În perioada 31 mai – ...

Poftiți la competiția anuală de baschet Streetball, din centrul Bârladului!

de Simona MIHĂILĂ Unul dintre ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: