Google+
Home » Administratie » Avem idei, bani de ce ne mai trebuie? Vicele CJ Vaslui propune construirea unui teren de tenis de câmp la fiecare școală

Avem idei, bani de ce ne mai trebuie? Vicele CJ Vaslui propune construirea unui teren de tenis de câmp la fiecare școală

Vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Vasile Mariciuc (PSD), le-a propus tuturor celor 200 de directori de unități de învățământ vasluiene să construiască câte un teren de tenis de câmp la fiecare școală sau comună din județ. Pentru a-și argumenta ideea, șeful de la CJ, care a fost în trecut și inspector general al Inspectoratul Școlar Vaslui, a spus că ”avem oameni de tenis care pot să atragă”, dându-se exemplu chiar pe el, care a învățat acest sport de la Ilie Năstase și Ion Țiriac.

Fiecare școală sau, cel puțin, orice comună din județ trebuie să aibă teren de tenis de câmp. Nu este o utopie, ci gândirea unuia dintre cei care ne conduc județul. Propunerea aparține vicepreședintelui Consiliului Județean Vaslui care, într-o ședință cu cei 200 de directori de unități de învățământ din județ, le-a cerut acestora să ia în serios ideea sa. Mai mult decât atât, pesedistul Vasile Mariciuc i-a solicitat șefei învățământului vasluian să meargă cu această propunere mai departe, la minister.

”Doamna inspector general, vă rog să faceți o propunere la minister, ca fiecare școală sau fiecare comună să aibă un teren de tenis de câmp. Nu costă nimic, dar suntem într-un moment bun. Să nu-mi spuneți că tinerii noștri preferă sportul decât tastatura. Nici într-un caz”, a spus Vasile Mariciuc.

Vicepreședintele CJ și-a explicat imediat propunerea, în timp ce directorii începuseră deja să vocifereze: ”Avem oameni de tenis care pot să atragă. Aveți în fața dumneavoastră un om care a învățat tenis de câmp din cauza lui Ilie Năstase și Ilie Țiriac”.

Evident, din sala de ședințe a venit și întrebarea firească din partea unui director de școală: ”Finanțează Consiliul Județean construirea terenurilor?”. Replica a venit imediat din partea lui Mariciuc, exact ca un retur la tenis: ”Dacă Consiliul Județean v-a dat ideea, vreți să o și finanțeze acum?”. ”Da, asta este principala problemă. Idei avem și noi. Vrem doar fonduri”, i-a transmis același director care a primit o promisiune de la vicele CJ Vaslui: ”Începeți treaba că vă v-a ajuta Consiliul Județean”.

”Vom face propunerea către Ministerul Dezvoltării”

Șefii învățământului vasluian nu consideră rea ideea, dimpotrivă, o apreciază și, în consecință, vor înainta o propunere pentru finanțarea unor astfel de proiecte, de construire de terenuri de tenis, către Ministerul Dezvoltării Regionale. ”Este foarte bună ideea și nu avem cum să nu o susținem. Noi nu putem decât să propunem, dar Ministerul Învățământului nu alocă bani pentru așa ceva. Astfel de investiții pot fi finanțate doar prin Ministerul Dezvoltării sau de la bugetele locale. De aceea, vom face propunerea la acest minister care ar putea finanța un astfel de proiect”, ne-a declaratt inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Până va trimite adresa la Ministerul Dezvoltării și va primi și un eventual răspuns, șefa învățământului vasluian le-a propus directorilor ca măcar mese de tenis de masă să cumpere sau să amenajeze în fiecare unitate de învățământ. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: