Google+
Home » Social » Duminică va avea loc la Bârlad vernisajul expoziției “Marea Unire în Memoria Românilor”

Duminică va avea loc la Bârlad vernisajul expoziției “Marea Unire în Memoria Românilor”

Bârlădenii sunt invitați să participe duminică, de la ora 11.00. la vernisajul expoziției “Marea Unire în Memoria Românilor”, care va avea loc la sediul central al muzeului “Vasile Pârvan” din Bârlad. Va lua cuvântul conf. univ. dr. Ionuț Nistor, director al Muzeului Universității „Al. I. Cuza” din Iași. În încheierea vernisajului, Grupul folk Ecou”, aflat sub îndrumarea prof. Cornel Pleșu, va susține un recital muzical.

Centenarul Marii Uniri este un recurs la memorie, la rememorarea jertfelor înaintașilor noștri pe câmpurile de luptă și a faptelor celor care au militat pentru împlinirea visului românilor: Marea Unire. În seria unor astfel de activități inițiate și desfășurate la muzeul bârlădean se înscrie și expoziția temporară „Marea unire în memoria românilor”, realizată în colaborare cu Muzeul Brăilei „Carol I”, Muzeul de Istorie „Teodor Cincu” din Tecuci, Muzeul Național Militar „Ferdinand I” – Filiala Constanța, Cercul Militar Bârlad și colecționarii bârlădeni prof. Constantin Giurcanu, dr. Cristian Onel și prof. Marcel Proca. Cele aproximativ 200 de piese conținute de expoziție, provenite atât din patrimoniul muzeului nostru, cât și din patrimoniul muzeelor și colecțiilor particulare amintite, aduc în atenția publicului faptele de arme ale eroilor români, acțiuni ale unor personalități care au contribuit la făurirea unității de credință și de neam.

Expoziția va fi deschisă în perioada 11 noiembrie 2018 – 15 ianuarie 2019. Organizatori sunt muzeografii Alina Butnaru și Mircea Oancă. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: