Home / Justitie / Mihai Vizitiu, polițistul care a împușcat mortal un vasluian care circula fără permis, a fost reținut

Mihai Vizitiu, polițistul care a împușcat mortal un vasluian care circula fără permis, a fost reținut

Agentul Mihai Vizitiu, de la Biroul Poliției Rutiere Vaslui, a fost reținut de polițiștii bucureșteni , după ce, în luna martie a împușcat mortal în cap un vasluian care circula fără permis. Acuzat de omor, și nu de ucidere din culpă așa cum i-a fost încadrată fapta inițial, Vizitiu urmează a fi prezentat instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Pe 15 martie, agentul Vizitiu l-a observat în trafic, pe străzile Vasluiului, pe Adrian Munteanu, un tânăr de 26 de ani despre care Poliția Rutieră avea informații că are permisul de conducere suspendat. Șoferul a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor și și-a continuat drumul până în Zona Industrială, unde echipajul de poliție i-a ieșit în față. Munteanu a încercat să conducă autoturismul cu spatele și când și-a dat seama că nu are sorți de izbândă, s-a oprit, a coborât și a rupt-o la fugă.

Agentul Mihai Vizitiu a pornit în urmărirea lui, cu pistolul în mână, pregătit să execute focuri de avertisment. În timp ce încerca să-l imobilizeze, pistolul s-ar fi descărcat accidental rănindu-l pe Munteanu în zona capului. La scurt timp, acesta a decedat, în ciuda încercărilor medicilor de a-l salva.

Munteanu se afla de mai multă vreme în vizorul polițiștilor de la Circulație. Avea deschise două dosare de cercetare penală pentru sustragere de la prelevarea de mostre biologice, după ce a fost prins conducând beat. În timp ce era judecat pentru aceste fapte, tânărul s-a urcat din nou beat la volan, provocând un accident rutier, fără victime. (Simona MIHĂILĂ)

About Simona Vasile

x

Check Also

Accident la Dragomirești provocat de un șofer cu mașină cu volan pe dreapta. Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, ...

La jumătatea lui august, edililor li s-a făcut milă de bârlădenii chinuiți de căldură

Bârlădenii pot, în sfârșit, să ...

Inaugurarea sălii de sport de la Școala „Episcop Iacov Antonovici”, o nouă incertitudine pentru deschiderea anului școlar

Mai sunt trei săptămâni până ...

%d blogeri au apreciat: