Home / Administratie / Primarul comunei Drânceni, declarat incompatibil de ANI, a pierdut la ÎCCJ procesul cu instituția și urmează să fie demis

Primarul comunei Drânceni, declarat incompatibil de ANI, a pierdut la ÎCCJ procesul cu instituția și urmează să fie demis

Primarul comunei vasluiene Drânceni, social-democratul Gelu Pecheanu, declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI), în anul 2015, a pierdut la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) procesul cu instituția și urmează să fie suspendat din funcție.

Inițial, primarul a contestat decizia ANI la Curtea de Apel Iași, unde a pierdut de asemenea procesul, dosarul fiind înaintat la ÎCCJ. Gelu Pecheanu a fost acuzat că a încheiat un contract cu o societate care aparținea fiului său, prin care a concesionat o suprafață de 75 de hectare de pășune, la prețul de 25 lei/ha pe an, fiul său primind de la APIA subvenții în valoare de 94.000 lei.

“În astfel de situații, așteptăm comunicarea instanței, după care sunt niște pași procedurali care trebuie respectați. Secretarul comunei Drânceni va depune la Instituția Prefectului o serie de documente, pe baza cărora prefectul va emite ordinul privind demiterea primarului. Ulterior, Guvernul va decide dacă în comuna Drânceni vor fi organizate alegeri anticipate pentru desemnarea unui nou primar”, a declarat subprefectul județului Vaslui, Mircea Gologan.

Până la desemnarea prin vot a unui nou edil, prerogativele primarului vor fi preluate de actualul viceprimar al comunei, iar din rândul consilierilor locali va fi aleasă persoana care să preia atribuțiunile viceprimarului.

În paralel cu acțiunea ANI, primarul Gelu Pecheanu va răspunde și din punct de vedere penal pentru faptele sale, el fiind trimis în judecată pentru conflict de interese. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Funcționar bancar din Bârlad, sub control judiciar după ce a făcut 40 de operațiuni bancare neautorizate

Polițiștii vasluieni anchetează o femeie, ...

Bârlădean prins beat la volan

În cursul zilei de ieri ...

Distinsa farmacistă Ana Sârbu a murit cu regretul că Galeria de Artă „N.N. Tonitza” nu a fost sprijinită de conducerea orașului

de Mihaela NICULESCU Prea târziu! ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: