Google+
Home » Administratie » Ședință de îndată la CJ Vaslui, după ce Protecția Copilului a primit 5,1 milioane de lei de la Guvern

Ședință de îndată la CJ Vaslui, după ce Protecția Copilului a primit 5,1 milioane de lei de la Guvern

Consiliul Județean Vaslui va organiza o ședință ”de îndată”, cel mai probabil la sfârșitul acestei săptămâni, după ce Direcția pentru Protecția Copilului a primit 5,1 milioane de lei de la Guvern. Întâlnirea celor 33 de consilieri în regim de urgență este necesară pentru efectuarea unei rectificări de buget astfel încât suma de bani să nu se piardă.

Sumă importantă de bani primită de la Guvern de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui pentru funcționarea pe ultimul trimestru din 2018. Dacă, în urmă cu an, insituția nu avea bani nici măcar de salarii, acum se poate spune că va avea suficiente fonduri atât pentru acest capitol cât și pentru funcționare. Concret, este vorba de nu mai puțin de 5,1 milioane de lei, acordați în urma ședinței de guvern din 1 noiembrie.

Această sumă cuprinsă în hotărârea de guvern nu poate fi repartizată DGASPC decât prin rectificare bugetară. De aceea, se va face această ședință ”de îndată” a Consiliului Județean, care se va organiza, cel mai probabil, în această vineri”, ne-a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Ciprian Trifan.

Chiar dacă nu ar fi primit acești bani de la Guvern, DGASPC Vaslui nu ar fi avut probleme cu funcționarea în ultimele două luni din an. Și asta pe motiv că CJ Vaslui a prevăzut în buget încă de la începutul anului întreaga sumă necesară desfășurării activității la Protecția Copilului până la 31 decembrie. În consecință, acești bani vor reveni în bugetul Consiliului Județean și vor putea fi folosiți în alte scopuri pe sfârșit de an. (Ionuț PREDA)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: