Google+
Home » Social » Sute de vasluieni vor lămuriri privind data de pensionare

Sute de vasluieni vor lămuriri privind data de pensionare

În perioada 1 iulie – 30 septembrie 2018, 328 de persoane s-au înscris în audiență la Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui solicitând lămuriri privind data înscrierii la pensie, corectitudinea documentelor deținute și calcularea stagiului de cotizare, recalcularea și revizuirea deciziilor, acordarea biletelor de tratament.

„Problemele semnalate de cetățeni constituie o prioritate pentru conducerea instituției noastre. Astfel, orice solicitare primită din partea contribuabililor este tratată cu maximă responsabilitate și se fac eforturi atât pentru identificarea sursei generatoare de nemulțumiri, cât și pentru înlăturarea sau diminuarea acestora”, a precizat Loredana Enache, purtător de cuvânt a CJP Vaslui.

Peste 3.500 de vasluieni au solicitat în anul 2017 audiențe la CJP Vaslui. Pe fondul modificărilor de legislație din domeniul pensiilor publice, numărul solicitărilor de audiențe a crescut în anul 2017 cu peste 15% față de anul precedent.

Conducerea CJP Vaslui are audiențe o dată pe lună în municipiile Bârlad, Huși și în orașul Negrești, în timp ce la Vaslui au loc audiențe zilnic. Din cei aproximativ 100.965 de pensionari din județul Vaslui, circa 25.000 de persoane încasează lunar pensia minimă în valoare de 640 de lei. În evidențele oficiale sunt înregistrați 75.965 pensionari la limita de vârstă, 11.287 pensionari de urmaș, 9.807 pensionari de invaliditate, 3.046 beneficiari de legi speciale, 1.292 pensionari cu pensie anticipată parțială și 256 pensionari cu pensie anticipată. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: