Google+
Home » Administratie » Fostul spital din Huși va fi transformat în cămin de bătrâni

Fostul spital din Huși va fi transformat în cămin de bătrâni

Fostul spital din municipiul Huși, situat în spatele muzeului Episcopiei, va fi transformat în cămin de bătrâni. Clădirea, aflată în paragină, va fi preluată de Consiliul Județean de la autoritățile locale și reabilitată în întregime, pentru bătrânii care nu au aparținători sau nu pot fi îngrijiți de aceștia.
După mai multe runde de discuții, conducerea Consiliului Județean Vaslui a reușit să facă pace cu Primăria Huși în ceea ce privește preluarea imobilului în care a funcționat spitalul din localitate. Administrația județeană va putea să se apuce de treabă în privința obiectivului pe care și l-a propus, acela de a transforma clădirea, aflată în stare avansată de degradare, în cămin de bătrâni.
„Actualul cămin de bătrâni din Huși nu mai corespunde normativelor prevăzute de actuala legislație în vigoare. În consecință, am fost nevoiți să găsim soluții pentru ne conforma, iar una dintre acestea este clădirea fostului spital”, ne-a declarat președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.
După preluarea imobilului, urmează o expertizare a acestuia și întocmirea unui studiu pentru a se stabili sumele necesare modernizării. Cei aproape 200 de bătrâni din actual cămin din Huși vor fi mutați și în alte locații din județ, unele reabilitate și cu bani de la Uniunea Europeană.  (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: