Home / Social / Proiectil exploziv descoperit lângă Grădinița nr. 3 Vaslui

Proiectil exploziv descoperit lângă Grădinița nr. 3 Vaslui

O bombă în stare de funcționare a fost găsită lângă Grădinița nr. 3 Vaslui în timp ce erau efectuate lucrări de amenajare a unui parc în zona respectivă. Proiectilul a fost scos dintr-un șanț de câțiva zeci de centimetri adâncime de către unul din muncitorii echipei, fără a realiza despre ce este vorba și pericolul la care expune întreaga zonă.

Descoperire incredibilă la câțiva metri de intrarea în Grădinița nr. 3 Vaslui care se putea lăsa cu urmări nebănuite. Este vorba de o bombă în stare de funcționare, cu toate elementele componente, peste care a dat, întâmplător, un muncitor care săpa un șanț pe marginea unui zid de sprijin din fața unității de învățământ. Fără să știe ce este și pericolul la care expune întreaga zonă, bărbatul a scos proiectilul din groapă, crezând că este o bucată de metal. Ulterior, colegii săi și-au dat că este, de fapt, o bombă astfel încât și-au alertat superiorii care au sunat la numărul de urgență 112.

Echipa pirotehnică deplasată în zonă a constat că este vorba de un proiectil de artilerie de calibru 75 mm provenind din cel de-al doilea război mondial. Conform procedurilor, după ridicarea respectivului element de muniție, pirotehniștii au săpat, au verificat arealul și au rămas în continuare acolo pentru cercetare și asigurarea zonei”, ne-a declarat responsabilul mass-media al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Georgică Onofreiasa.

Grădinița în vecinătatea căreia a fost găsit proiectilul funcționează la parterul unui bloc de locuințe cu patru etaje. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

x

Check Also

Primarul orașului Murgeni: „Să dea Dumnezeu ca actuala putere să nu desființeze ceva”

Asfaltări pe toate străzile principale, ...

Județul Vaslui este pe primul loc în România la recoltarea de măceșe

Direcția Silvică (DS) Vaslui a ...

Accident spectaculos provocat de șofer turtă de beat, după ce s-a răsturnat cu mașina în Dumești

Un șofer beat criță a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: