Google+
Home » Social » Proiectil exploziv descoperit lângă Grădinița nr. 3 Vaslui

Proiectil exploziv descoperit lângă Grădinița nr. 3 Vaslui

O bombă în stare de funcționare a fost găsită lângă Grădinița nr. 3 Vaslui în timp ce erau efectuate lucrări de amenajare a unui parc în zona respectivă. Proiectilul a fost scos dintr-un șanț de câțiva zeci de centimetri adâncime de către unul din muncitorii echipei, fără a realiza despre ce este vorba și pericolul la care expune întreaga zonă.

Descoperire incredibilă la câțiva metri de intrarea în Grădinița nr. 3 Vaslui care se putea lăsa cu urmări nebănuite. Este vorba de o bombă în stare de funcționare, cu toate elementele componente, peste care a dat, întâmplător, un muncitor care săpa un șanț pe marginea unui zid de sprijin din fața unității de învățământ. Fără să știe ce este și pericolul la care expune întreaga zonă, bărbatul a scos proiectilul din groapă, crezând că este o bucată de metal. Ulterior, colegii săi și-au dat că este, de fapt, o bombă astfel încât și-au alertat superiorii care au sunat la numărul de urgență 112.

Echipa pirotehnică deplasată în zonă a constat că este vorba de un proiectil de artilerie de calibru 75 mm provenind din cel de-al doilea război mondial. Conform procedurilor, după ridicarea respectivului element de muniție, pirotehniștii au săpat, au verificat arealul și au rămas în continuare acolo pentru cercetare și asigurarea zonei”, ne-a declarat responsabilul mass-media al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Georgică Onofreiasa.

Grădinița în vecinătatea căreia a fost găsit proiectilul funcționează la parterul unui bloc de locuințe cu patru etaje. (Ionuț PREDA)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: