Home / Sport / Rezultat fantastic obținut de handbalistele junioare 1 de la LPS Vaslui, care au provocat singura înfrângere a ieșencelor din acest sezon

Rezultat fantastic obținut de handbalistele junioare 1 de la LPS Vaslui, care au provocat singura înfrângere a ieșencelor din acest sezon

Echipa de handbal junioare 1 a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Vaslui a produs surpriza luni, când a încheiat seria de invincibilitate a celor de la LPS Iași. A fost 31 – 29, după un meci extrem de disputat.

Vasluiencele porneau cu șansa a doua, după ce în tur au pierdut la o diferență covârșitoare, de 10 goluri, deznodământ care părea că se va repeta. În partida de pe teren propriu LPS Vaslui a fost condusă la pauză cu cinci goluri, scor 12 – 17. Partea secundă a adus însă revirimentul și raportul de forțe s-a schimbat, formația vasluiană reușind să preia conducerea și să își adjudece victoria.

LPS Vaslui ar putea reuși calificarea matematică la Turneul “Valoare”, acolo unde merg primele trei clasate din fiecare serie geografică, sâmbătă. Momentan este pe ultimul loc de pe podium, la patru puncte în fața celor de la HC Buhuși. O victorie în meciul direct ar crește distanța dintre cele două echipe la șase puncte, cu doar două etape rămase de disputat. O diferență care nu ar mai putea fi recuperată, victoria fiind recompensată cu doar două puncte.

În cazul unei înfrângeri cu handbalistele din Buhuși, vasluiencele vor tremura pentru calificare. Asta deoarece LPS Vaslui va rămâne cu un avans de doar două puncte față de ocupanta locului patru și un program mai greu. Ambele vor întâlni lanterna roșie LPS Piatra Neamț, însă dacă în celălalt meci vasluiencele dau piept cu echipa de pe primul loc, băcăuancele vor avea parte de încă un adversar accesibil, care a suferit șase înfrângeri în primele șapte etape.

LPS Roman e lider în seria A a Campionatului Național de handbal feminin pentru junioare 1, cu 11 puncte. O urmează, cu aceeași zestre, echipa LPS Iași. Completează podiumul LPS Vaslui, cu 10 puncte. PE locul patru se clasează HC Buhuși, cu 6 puncte. Locurile cinci și șase sunt ocupate de LPS Suceava, respectiv LPS Piatra Neamț, ambele cu 2 puncte. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Gimnasta bârlădeancă Daniela Trică reprezintă România la Campionatul Mondial de Junioare

Daniela Trică, fostă gimnastă a ...

Campionatul de fotbal al Ministerului Afacerilor Interne, faza județeană, și-a desemnat câștigătorii

În perioada 31 mai – ...

Poftiți la competiția anuală de baschet Streetball, din centrul Bârladului!

de Simona MIHĂILĂ Unul dintre ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: