Home / Administratie / Sectorul construcțiilor este departe de relansare mult așteptată

Sectorul construcțiilor este departe de relansare mult așteptată

Autorizațiile de construire pentru clădiri rezidențiale din județul Vaslui au fost în număr de 41, în luna august 2018. Potrivit datelor Direcției Județene de Statistică Vaslui, în perioada similară a anului trecut au fost înregistrate 33 de autorizații.

Indicatorul locuințe terminate a înregistrat o reducere cu 27,1% pe total (86 în trimestrul al II-lea 2018 față de 118 în trimestrul al II-lea 2017). Pe medii situația se prezintă astfel: 31 locuințe în trimestrul al II-lea 2018, în urban și 39 în perioada similară din anul 2017, respectiv 55 locuințe în trimestrul al II-lea 2018, în rural și 79 de locuințe în perioada similară din anul 2017.

În ultima perioadă, criza forței de muncă s-a resimțit din plin în șantierele de construcții din municipiul Vaslui, când s-a lucrat pe strada Avram Iancu, în zona Sinagogei, la Teoclinic, Costache Negri, Parcul Tineretului.

Referindu-se la criza forței de muncă, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că la nivelul României este o mare problemă cu lipsa firmelor serioase de construcții care derulează lucrări: “Toată lumea, de la Oradea, la Brașov și Constanța se plânge că au plecat specialiștii în construcții din țară, iar firmele nu mai lucrează în interiorul orașelor. Firmele preferă să lucreze la contractele mari”.

Lipsa firmelor de construcții civile, cum ar fi grădinițe, școli, dispensare este acut resimțită și în mediul rural. “Este o situație delicată. Mai avem în județ vreo două – trei firme mai puternice pe infrastructura rutieră. Firme sunt, dar nu au forță de muncă și nu se pot prezenta la licitații”, a spus Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: