Home / Administratie / Sectorul construcțiilor este departe de relansare mult așteptată

Sectorul construcțiilor este departe de relansare mult așteptată

Autorizațiile de construire pentru clădiri rezidențiale din județul Vaslui au fost în număr de 41, în luna august 2018. Potrivit datelor Direcției Județene de Statistică Vaslui, în perioada similară a anului trecut au fost înregistrate 33 de autorizații.

Indicatorul locuințe terminate a înregistrat o reducere cu 27,1% pe total (86 în trimestrul al II-lea 2018 față de 118 în trimestrul al II-lea 2017). Pe medii situația se prezintă astfel: 31 locuințe în trimestrul al II-lea 2018, în urban și 39 în perioada similară din anul 2017, respectiv 55 locuințe în trimestrul al II-lea 2018, în rural și 79 de locuințe în perioada similară din anul 2017.

În ultima perioadă, criza forței de muncă s-a resimțit din plin în șantierele de construcții din municipiul Vaslui, când s-a lucrat pe strada Avram Iancu, în zona Sinagogei, la Teoclinic, Costache Negri, Parcul Tineretului.

Referindu-se la criza forței de muncă, Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui, a spus că la nivelul României este o mare problemă cu lipsa firmelor serioase de construcții care derulează lucrări: “Toată lumea, de la Oradea, la Brașov și Constanța se plânge că au plecat specialiștii în construcții din țară, iar firmele nu mai lucrează în interiorul orașelor. Firmele preferă să lucreze la contractele mari”.

Lipsa firmelor de construcții civile, cum ar fi grădinițe, școli, dispensare este acut resimțită și în mediul rural. “Este o situație delicată. Mai avem în județ vreo două – trei firme mai puternice pe infrastructura rutieră. Firme sunt, dar nu au forță de muncă și nu se pot prezenta la licitații”, a spus Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Dodeștiul, singura comună din județ care ia bani de la Fondul de Ameliorare a Fondului Funciar

Comuna Dodești este singura comună ...

Primarul orașului Murgeni: „Să dea Dumnezeu ca actuala putere să nu desființeze ceva”

Asfaltări pe toate străzile principale, ...

Județul Vaslui este pe primul loc în România la recoltarea de măceșe

Direcția Silvică (DS) Vaslui a ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: