Google+
Home » Sanatate » O femeie internată la Spitalul „Beldiman” a murit după ce s-a aruncat de la etaj

O femeie internată la Spitalul „Beldiman” a murit după ce s-a aruncat de la etaj

de Mihaela NICULESCU

O pacientă de 73 de ani, internată în secția Neurologie a Spitalului „Elena Beldiman” din Bârlad, a murit după ce s-a aruncat de la etajul I al corpului nou al spitalului, în cursul nopții trecute. Femeia a fost găsită la primele ore ale dimineții, iar echipajul de la Ambulanță sosit la fața locului a constatat că femeia era în viață, dar într-o stare destul de gravă, cu multiple traumatisme la picior și cap, iar din cauza frigului de peste noapte era în hipotermie.

Pacienta, din Ciocani, a fost adusă vineri cu ambulanța la spitalul bârlădean, cu hemipareză stângă în urma unui accident vascular cerebral. Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al spitalului ne-a declarat că pacienta avea mai multe afecțiuni, printre care boli cardiovasculare și agitație psiho-motorie. Conform protocolului, pacienta era supravegheată și imobilizată la pat întrucât starea sa de agitație era destul de mare. Purtătorul de cuvânt nu a putut explica cum a reușit pacienta, care era imobilizată, să iasă din salon și să se arunce pe fereastră din cauza stării psihice deteriorate.

În paralel cu ancheta polițiștilor va fi deschisă o anchetă internă la Spitalul „Elena Beldiman” pentru a se stabili cine se face vinovat de nesupravegherea pacientei.

Polițiștii au început cercetările și au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce, la primele ore ale dimineții, au întocmit dosar pentru vătămare din culpă întrucât femeia era încă în viață.”, a declarat Silvia Manta, purtător de cuvânt al IPJ Vaslui.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: