Google+
Home » Sanatate » Doar sapte medici s-au prezentat la concursul pentru ocuparea unor posturi vacante la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad

Doar sapte medici s-au prezentat la concursul pentru ocuparea unor posturi vacante la Spitalul „Elena Beldiman” din Bârlad

Cu toate că reprezentanții Spitalului „Elena Beldiman” sperau ca toate posturile de medici scoase la concurs să se ocupe, doar șapte medici au susținut examenul, dintre cei nouă doi retrăgându-se în ultimul moment. Secția Oncologie va rămâne în continuare cu un singur medic, pentru că cel care s-a înscris la concurs nu a mai participat, invocând motive personale. În schimb, din luna ianuarie, compartimentul Gastroenterologie va funcționa cu un medic, după ce, timp de doi ani, nu a mai avut medic pentru că singurul specialist a plecat în străinătate.

Nu doar medicul oncolog a renunțat să se prezinte la examen, ci și unul infecționist, care, inițial, s-a arătat interesat să lucreze la spitalul bârlădean. Astfel, secția Boli infecțioase rămâne în continuare cu doi medici angajați și doi medici din exterior care fac doar gărzi.

Vestea bună este că medicul specialist ORL care a câștigat examenul s-a prezentat deja la post, alăturându-se celorlalți doi medici ai compartimentului. Peste câteva zile, pe 22 noiembrie, va veni la post și un medic dermatolog specialist, care va face echipă cu ceilalți doi medici ai secției Dermatologie.

În perioada ianuarie – martie 2019 vor semna contractul cu spitalul bârlădean alți patru medici care au trecut examenul pentru ocuparea postului. Este vorba despre un medic radiolog (Radiologia funcționând acum cu patru medici), un medic obstetrician, un pneumolog și un chirurg generalist.

La ora actuală, în secția Pneumologie lucrează cinci medici – trei angajați și doi care fac doar gărzi. Secția Chirurgie funcționează cu zece medici, din care doi chirurgi plasticieni, iar secția Obstetrică – Ginecologie funcționează cu opt medici angajați și doi care fac doar gărzi. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: