Google+
Home » Social » Panică într-un tren care s-a stricat în mers, în apropiere de Bălteni. Zeci de pasageri au rămas în gară

Panică într-un tren care s-a stricat în mers, în apropiere de Bălteni. Zeci de pasageri au rămas în gară

Zeci de călători ai unui tren interregio au tras o sperietură soră cu moartea, duminică seara, după ce automotorul privat a început să facă un zgomot ciudat și s-a stricat în mers în apropiere de Gara Bălteni. Fără să li se spună ce anume s-a întâmplat, oamenii au rămas în gară în așteptarea unui alt tren cu care să ajungă măcar în Vaslui, deși trenul ar fi trebuit să circule până în Brașov.

Momente de panică în trenul interregio Iași și Brașov, după ce, în timpul mersului, s-au auzit zgomote ciudate care au dat senzația călătorilor că automotorul format din două vagoane va sări de pe șine. În fapt, blocul motor care tracta garnitura a crăpat în mers și bucăți din acestea au început să fie târâte, cel mai probabil, pe celea ferată.

Dintr-o dată, s-a auzit o bubuitură puternică, de ne-am speriat foarte tare, mai ales că nu au oprit trenul. Se auzea ca și cum mergea cu motorul direct pe calea ferată, ne-a povestit unul dintre călători.

Cu greu, mecanicul a reușit să ducă trenul până în Gara Bălteni pentru a nu bloca traficul feroviar. Cu un oftat de ușurare, cei aproximativ 40 de călători au coborât pe peron, unde au primit și indicații de la șeful de tren.

Ne-au zis că o să vină alt motor, peste vreo două-trei ore, de la Suceava. Însă, ne-a recomandat să mergem cu un personal regio, care vine peste o jumătate de oră. Pentru cei care voiau să ajungă la Brașov, le-a spus că au un tren la ora șase în Vaslui”, ne-a mai spus unul dintre pasageri.

Pentru a nu zgribuli de frig în gară, unii pasageri care trebuiau să ajungă în municipiul Vaslui au sunat la rude pentru a le ruga să vină să le ia cu mașina din Gara Bălteni. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: