Home / Social / Silvicultorii vasluieni au rămas cu puieții în pepiniere din cauza secetei

Silvicultorii vasluieni au rămas cu puieții în pepiniere din cauza secetei

de Dănuț CIOBANU

Seceta prelungită din ultimele luni a blocat lucrările de împădurire de la nivelul județului Vaslui. Pentru această toamnă, silvicultorii vasluieni aveau un program de împăduri pe o suprafață de 30 de hectare, urmând să fie plantați 200.000 de puieți.

Cătălin Idriceanu, directorul Direcției Silvice (DS) Vaslui, a spus că vremea nu permite realizarea plantărilor și se așteaptă primele precipitații pentru a intra în acțiune: “Pământul este tare, încât poți să îl spargi numai cu picamărul. Nu poți planta. E un an neprietenos, cu o secetă prelungită în prima parte a anului. Am avut câteva ploi în vară, iar din august nu au mai căzut precipitații deloc. Vrem să facem împăduririle cu muncitorii sezonieri din comunele arondate ocoalelor silvice. Vom planta specii de foioase cum ar fi stejar, frasin, salcie de luncă. În două săptămâni ar fi gata întreaga campanie de împăduriri. După ieșirea din vegetație, puieții se pretează la plantat”.

Anual, silvicultorii vasluieni plantează cu puieți în jur de 70 hectare, pădure care ajunge la maturitate în șapte ani, când arborii ajung independenți din punct de vedere fiziologic (nu mai au nevoie de intervenția omului pentru a fi îngrijiți). În acest an, DS Vaslui a avut un program de împăduriri pe o suprafață totală de 80 de hectare, din care 50 de hectare au fost plantate cu puieți în primăvara acestui an. Restul de 30 hectare din programul de împăduriri trebuia să înceapă în luna octombrie, când cade frunza și arborii intră în repaos vegetativ.

About Tehno Redactor

x

Check Also

Salariile de 1.500 de lei din mediul privat golesc județul Vaslui de forța de muncă

Exodul forței de muncă din județul Vaslui a trecut ...

Autoritățile vasluiene au marcat cei 164 de ani de la dezrobirea rromilor

Zeci de rromi din județ Vaslui au marcat, în ...

Primarul Boroș promite bârlădenilor un ambulatoriu extins și dotat corespunzător. Despre un nou corp de spital, niciun cuvânt, deși promitea acest lucru în urmă cu câteva luni

Spitalul din Bârlad va avea peste trei ani un ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: