Home / Sanatate / Spitalul bârlădean riscă să piardă contractul cu CJAS pentru analizele efectuate pacienților din ambulatoriu

Spitalul bârlădean riscă să piardă contractul cu CJAS pentru analizele efectuate pacienților din ambulatoriu

Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” Bârlad mai are doar câteva zile la dispoziție pentru a-și achiziționa aparatura necesară efectuării unor analize importante. Laboratorul de analize al spitalului este în pericol de a trage obloanele, după ce conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a aflat că funcționează fără analizor necesar anumitor dozări hormonale. Spitalul este obligat, prin contractul încheiat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), să efectueze aceste analize.

Deși am solicitat managerului spitalului să ne prezinte un punct de vedere vizavi de această investiție, nu l-am primit nici până acum, dar surse din spital spun că s-a discutat la modul serios problema achiziționării aparatului necesar.

În scurt timp, pacienții spitalului bârlădean, atât cei internați cât și cei din ambulatoriu, vor putea beneficia gratuit sau contra cost de această analiză, în funcție de fondurile alocate laboratorului de către CJAS Vaslui. Așa cum ar fi fost normal să se întâmple și până acum, de la acreditarea laboratorului.

Mihaela Chitariu, președinta CJAS Vaslui, ne-a declarat că managerul Daniela Borș i-a spus că spitalul va achiziționa aparatul, după ce, inițial, reprezentata Casei a fost mințită, cu bună știință sau nu, spunându-i-se ba că aparatul s-a defectat, ba că s-au terminat reactivii.

„Am avut o discuție telefonică cu managerul Daniela Borș, căreia i-am adus la cunoștință faptul că este obligatoriu ca în cel mai scurt timp analizele respective, care nu se mai fac de câțiva ani, să fie efectuate din nou, întrucât fac parte din pachetul de 90 de analize prevăzute în contractul încheiat între spital și CJAS. Sper ca, săptămâna aceasta, situația să se rezolve, altfel vom fi nevoiți să sistăm contractul cu laboratorul Spitalului <<Elena Beldiman>>, pentru pacienții din ambulatoriu”, a declarat, pentru Est News, Mihaela Chitariu, președinta CJAS Vaslui.

Conducerea spitalului bârlădean fusese informată despre faptul că nu se mai fac anumite analize din cauza lipsei unor aparate performante, prin nenumăratele referate pe care cei de la laborator le-au trimis managerului. Lipsa fondurilor a fost motivul invocat de fiecare dată când conducerea spitalului a aflat despre necesitatea înlocuirii aparaturii depășite, sau achiziționarea unor aparte de rezervă pentru cazul defectării celor care sunt folosite la analize vitale. Strânsă cu ușa, conducerea de la „Beldiman” caută soluții pentru a cumpăra sau închiria un analizor pentru efectuarea anumitor dozări hormonale. Este singura modalitate de a nu pierde contractul încheiat pentru laborator cu CJAS Vaslui. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Au venit primele doze de vaccin antigripal. Deocamdată, este imunizat personalul de la UPU, SAJ și ATI

Primele 1.250 de doze de ...

Trombostopul ar putea apărea în farmaciile din Bârlad zilele acestea

Vești bune pentru pacienții din ...

Tânără de 20 de ani, luată cu ambulanța din Autogara Vaslui, după ce i s-a făcut rău în timp ce aștepta autobuzul spre casă

O tânără de 20 de ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: