Home / Administratie / Cum lucrează administrația Boroș꞉ am reparat o groapă, facem informare publică

Cum lucrează administrația Boroș꞉ am reparat o groapă, facem informare publică

De rȃsul curcilor. Acesta e rezultatul strategiei de comunicare de care primarul Bȃrladului, Dumitru Boroș, se folosește pentru a ajunge tot mai aproape de bȃrlădeni și a le deveni cȃt mai simpatic, doar-doar și-ar putea asigura un capital de imagine care să-i netezească, definitiv, drumul spre București.

În timp ce alți edili fac eforturi să fie cȃt mai mult vizibili prin rezultatele activității lor și să rămȃnă cȃt mai invizibili în comunitate, Dumitru Boroș nu se dă în lături să își asocieze imaginea cu orice acoperiș proaspăt renovat, orice stradă pe care muncitorii sapă pentru canalizare și orice floare plantată în scuarurile de pe bulevard.

Ajuns în fruntea urbei cu un program electoral stufos, în care le promitea bȃrlădenilor că va curge lapte și miere în oraș, Boroș nu mai știe cum să-și mascheze lipsa de realizări după jumătate de mandat. Niciun euro atras în Bȃrlad din marea pungă cu bani a proiectelor cu finanțare nerambursabilă, puține fonduri de la Guvern prin Programul Național de Dezvoltare Locală sau alte asemenea programe – adică eșec exact la capitolele care ar fi putut da urbei prăfuite un aer modern, de dezvoltare.

În schimb, dacă e să ne luăm după site-ul Primăriei Bȃrlad, Dumitru Boroș mizează pe transparență: orice-ar face, indiferent cȃt de lipsit de importanță este acel lucru, e prezentat într-un mod glorios, sub genericul ″Informare publică″. Cea mai recentă astfel de informare îi anunță pe bȃrlădeni că vor avea parte de un trotuar reparat. Unul singur. Este vorba despre cel din fața blocului 3, de pe Strada Republicii nr. 190.

După ce ziarul Est News a semnalat, în repetate rȃnduri, problema gravă a trotuarelor măcinate din Bȃrlad, care fac din mersul pe jos un sport periculos pentru bȃrlădeni de toate vȃrstele, administrația a catadicsit să aloce 98.000 lei pentru lucrările de reparații la esplanada din zona fostului Magazin „Tineretului”.

De ce o sumă atȃt de mare pentru repararea a 540 mp? Răspunsul e unul simplu: analiza tehnică a dat drept cea mai bună soluție montarea de pavele, astfel că, la finalizarea lucrărilor, locatarii blocului 3, agenții economici din zonă și toți bȃrlădenii care tranzitează Bulevardul Republicii nr. 190 vor respira ușurați că vor putea merge în sfȃrșit pe o porțiune netedă, fără să se mai împiedice în cratere.

Faptul că pavajul de pe o singură alee pietonală foarte tranzitată e renovat e un lucru îmbucurător, mai ales că, din cauza degradării aceluiași pavaj, de fiecare dată când ploua, apa invada spațiile comerciale din zonă și se scurgea în subsol. Nu înțelegem însă de ce ar fi acesta un motiv de informare publică, cȃnd există numeroase alte zone în oraș, despre care ziarul Est News a atras atenția, unde e nevoie urgentă de lucrări similare. Unele dintre acestea se află chiar în centrul urbei și întind aceleași mari capcane pentru picioarele bȃrlădenilor.

În loc să-i lase pe bȃrlădeni să constate singuri că administrația lucrează, fiecare conform fișei postului, primarul Boroș preferă să îi bombardeze cu informări publice, să se asigure că toată suflarea află ce priorități mărunte are. Din nefericire pentru Dumitru Boroș, bȃrlădenii nu mai pot fi păcăliți cu promisiuni rostogolite pe rețele de socializare (″va veni ziua cand voi prezenta deplasările pe care le-am făcut în toată țara cu dorința de a rezolva problemele orașului nostru″), și nici ziarele de casă, care se întrec în a publica știri de felul ″am mai plantat o floare″, ″am mai reparat o groapă″, nu mai pot ascunde realitatea: fără proiecte importante, Bȃrladul se scufundă, iar căpitanul Boroș își face poze cu epava. (Simona Mihăilă)

About Tehno Redactor

x

Check Also

O mașină a Aquavas Bârlad, implicată într-o tamponare pe Bulevardul Epureanu

O șoferiță din Zorleni a ...

Deținuții încarcerați la Vaslui au sărbătorit cu elevi și profesori de liceu Ziua Educației în Penitenciare

Câteva sute de deținuți încarcerați ...

Trafic infernal în județ, soldat și cu accidente, din cauza pelerinajului spre Mitropolia Moldovei

Valorile de trafic au crescut ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: