Home / Administratie / Licitație câștigată: Firma Euskadi Timișoara va moderniza rețelele de apă și canal din municipiul Huși

Licitație câștigată: Firma Euskadi Timișoara va moderniza rețelele de apă și canal din municipiul Huși

Licitația publică privind contractul de execuție lucrări “Rețele de apă și canalizare, stații de pompare, stații pompare apă uzată în municipiul Huși” a fost finalizată. Ofertantul desemnat câștigător este SC Euskadi SRL Timișoara. Municipiul Huși este al doilea centru urban din județul Vaslui care semnează contractul de execuție pe programul de rețele de apă și canal.

Daniela Grigoraș, purtător de cuvânt al SC Aquavas Vaslui, a spus că, în prezent, este în desfășurare procedura de obținere a autorizației de construire aferentă execuției lucrărilor: „În această săptămână se va semna cu firma câștigătoare contractul de execuție pentru modernizarea rețelelor de apă și canal”.

În municipiul Huși, sistemul de alimentare cu apă potabilă va fi extins cu 15,9 kilometri de rețea de apă, 131 cămine de vane, 147 hidranți de incendiu, stație de pompare tip booster pentru asigurarea debitului și presiunii necesare de apă la consumatori.

La ultima conferință de presă dedicată proiectului privind modernizarea rețelelor de apă și canal, primarul Ioan Ciupilan a precizat că investiția este cea mai mare mare din județul Vaslui: De-a lungul anilor am tot căutat bani pentru apă și canal. După rețelele de apă vine asfaltul. Noi am dezvoltat proiecte pe infrastructură și am folosit bani publici pentru rețelele de apă și canal. Cetățenii municipiului Huși sunt mulțumiți că programul de investiții pe rețele este urcat pe SEAP. Orice primar își dorește să facă tot din primul mandat. Eu am 10 ani și tot mai sunt proiecte de făcut. Nu toate lucrurile depind de noi. Toți suntem răspunzători de acest proiect pentru că este al nostru, toți am muncit”.

Vasluiul a fost primul oraș care a semnat contractul de execuție

În luna septembrie 2018, în Sala de Consiliu a Primăriei Vaslui, a avut loc conferința de presă organizată cu prilejul semnării contractului de execuție lucrări pe proiectul de rețele de apă și canalizare. La nivelul municipiului Vaslui, lucrările constau în extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă pe o lungime de 65 kilometri și extinderea și reabilitarea sistemului de canalizare pe 72 kilometri. Pe lângă orașul Vaslui, lucrările la sistemul de apă și canal vizează și suburbiile Moara Greci, Viișoara, Rediu și Brodoc. Lucrările se vor desfășura pe o perioadă de 20 de luni, urmând ca proiectul să fie terminat în anul 2020.

La sfârșitul anului 2016, SC Aquavas SA Vaslui a semnat cu Ministerul Fondurilor Europene contractul de finanțare pentru realizarea lucrărilor de apă și canal, fazate din POS Mediu 2007 – 2014. Contractul a fost încheiat în data de 5 decembrie 2016, și are o valoare totală de 355.927.333 lei. Contractul asigură finanțarea inclusiv a contractelor de lucrări pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare din Vaslui, Bârlad, Huși și Negrești. Este vorba despre cele cinci proiecte de rețele din programul POS Mediu, care nu s-au realizat pe vechiul proiect și au fost mutate pe noul proiect finanțat prin POIM 2014-2020. (Dănuț CIOBANU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Populația ocupată civilă a județului Vaslui va fi peste trei ani de numai 123.300 persoane

Județul Vaslui se va clasa în următorii ani pe ...

Primăria Vaslui este pe urmele RADEF, pentru recuperarea impozitelor pe cinematografe

Primăria Vaslui face toate diligențele pentru recuperarea obligațiilor fiscale ...

Emoții, astăzi, în ședința de Consiliu Local. Va fi votat sau nu bugetul municipiului Bârlad?

Consilierii PSD au anunțat că nu vor vota bugetul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: