Home / Sanatate / Suplimentare de fonduri pentru spitalele din județ

Suplimentare de fonduri pentru spitalele din județ

Spitalele din județ au primit o gură de oxigen, după ce Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a asigurat sumele necesare pentru lunile noiembrie, astfel încât unitățile sanitare să poată furniza serviciile contractate.

Spitalul Județean de Urgență Vaslui are o suplimentare a valorii contractului de 4.401.000 lei, Spitalul Municipal de Urgență „Elena Beldiman” din Bârlad a obținut o suplimentare de 4.417.000 lei, Spitalul Municipal „Dimitrie Castroian” din Huși a obținut în plus 1.646.000 lei, spitalul din Murgeni, 428.960 lei, iar spitalul din Negrești, 114.000 lei. 

Din rezerva CNAS, toți furnizorii de servicii medicale din județul Vaslui care au contract cu CJAS au primit anumite sume ca suplimentare a valorii de contract, cu care să poată funcționa. CNAS a distribuit din rezerva sa 17.746.000, în special spitalelor care rămăseseră fără fonduri, așa că această suplimentare este binevenită, asigurându-le funcționarea pe luna noiembrie. După rectificarea de buget, după 20 noiembrie, va putea fi suplimentată și valoarea de contract pentru luna decembrie. Vor fi finanțate serviciile medicale ale spitalelor, medicamentele din farmacii și cele din programele de sănătate derulate fie prin intermediul farmaciilor cu circuit închis, fie prin cele cu circuit deschis”, a declarat, pentru Est News, Mihaela Chitariu, președinta CJAS Vaslui.

Pe lângă spitale, au primit suplimentări la valoarea de contract și ceilalți furnizori de servicii medicale, printre care medicina de familie, cu 31.300.000 lei, asistența medicală ambulatorie pentru specialitățile clinice – 11.945.000.lei, asistența medicală pentru specialitățile paraclinice: laboratoare de analize medicale și imagistică medicală – 9.200.000 lei, cabinetele stomatologice aflate în contract cu CJAS Vaslui – 1.617.000 lei, imagini medicale la domiciliu – 1.121.00 lei. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Anchetă la Spitalul de Urgență din Vaslui, după ce doi bebeluși au fost infectați cu o bacterie periculoasă 

E alertă la Spitalul de ...

Vaccin pe risc propriu! La Spitalul “Beldiman”, protocolul medical nu prevede testarea la antirabic

Nu și-a însușit bine cursurile ...

Investiții de milioane de euro în sănătate, pentru ca județul Vaslui să devină unul din centrele medicale importante din Moldova

de Dănuț CIOBANU Investițiile în ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: