Home / Social / 450 de elevi din județ primesc burse de la Episcopia Hușilor pentru prevenirea abandonului școlar

450 de elevi din județ primesc burse de la Episcopia Hușilor pentru prevenirea abandonului școlar

450 de elevi din județ sunt incluși într-un program de burse al Episcopiei Hușilor pentru prevenirea abandonului școlar. În cuantum de 30 de euro/lună pe toată durata cursurilor, sprijinul financiar se acordă acelor copii și adolescenți care provin din rândurile unor familii nevoiașe.

Episcopia Hușilor are în derularea un amplu program de burse acordate pentru sute de elevi din județ pentru a putea merge la școală. Deși suma nu este una foarte mare, respectiv 30 de euro, banii sunt bineveniți pentru copiii și adolescenții a căror familii au venituri lunare foarte mici.

O sută de elevi din județ sunt beneficiari ai Programului de burse «Brațele părintești», derulat de eparhia noastră împreună cu Episcopia Italiei. Cei 30 de euro, oferiți copiilor în echivalentul în lei, sunt pentru prevenirea abandonului școlar și întreținerea în școală a acelor elevi care provin din familii defavorizate”, ne-a declarat preotul Cosmin Gubernat, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Hușilor.

Tot pentru prevenirea abandonului școlar în județul nostru, Episcopia Hușilor mai derulează încă un program de burse pentru alți 350 de elevi, care primesc aceeași sumă de bani, cu sprijinul Mitropoliei Europei Occidentale și Meridionale. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Tinerii fermieri din satele vasluiene sunt salvatorii produselor tradiționale

Produsele tradiționale continuă să fie în atenția fermierilor vasluieni. ...

Economia județului Vaslui este în colaps. Aproape jumătate din salariații din sectorul privat intră în șomaj

de Dănuț CIOBANU  La data de 2 aprilie 2020, ...

Episcopul Ignatie al Hușilor. Molima hristofobiei în vreme de pandemie – a fost descoperit „vaccinul” împotriva coronavirusului –

În plină pandemie, scotocind grijuliu în garderoba ideologică, prin ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: