Home / Sanatate / Alertă falsă, sau pestă porcină la Drujești?

Alertă falsă, sau pestă porcină la Drujești?

Zarvă mare, ieri, în satul Drujești, comuna Băcani, după ce porcul unui sătean a murit.

Dimineață, la ora 7.30, porcul a fost dus la laboratorul sanitar veterinar, au fost recoltate probe de către medicul veterinar, iar acestea vor fi trimise la Iași pentru analizare. Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui spun că au fost recoltate toate probele prevăzute în protocolul de implementare a programului strategic de prevenire a pestei porcine.

Contactat telefonic, Mitiu Ciupilan, directorul DSVSA Vaslui, a declarat că populația nu trebuie să se alerteze, pentru că deocamdată nu se poate vorbi de pestă porcină. Alaltăieri am trimis la Iași, la analiză, 27 probe pentru depistarea pestei porcine. Până acum, de la izbucnirea pestei porcine în România, în județul Vaslui nu s-a înregistrat niciun caz. Toate buletinele de analize primite au fost negative”, a declarat pentru Est News Mitiu Ciupilan. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

x

Check Also

EXCLUSIV Revoltă la ”Beldiman”: asistentele de la Terapie Intensivă, obligate să facă transfuzii fără a avea specializare. Medicul anestezist Gaibu și-a dat demisia!

de Simona MIHĂILĂ Incalificabil! Viața ...

Care transparență? Medici ai spitalului bârlădean care au uitat să-și publice declarațiile de avere și interese

Deși este lege, unii angajați ...

CJAS Vaslui a modificat contractele cu furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale

Casa Județeană de Asigurari de ...

%d blogeri au apreciat: