Google+
Home » Sanatate » În februarie, la Bârlad va fi înființată o clasă pentru copiii cu nevoi speciale

În februarie, la Bârlad va fi înființată o clasă pentru copiii cu nevoi speciale

de Mihaela NICULESCU

Vești bune pentru părinții copiilor cu autism infantil, care doresc ca ai lor micuți să frecventeze o clasă specială pentru copii cu astfel de dizabilități.

După ce, în luna octombrie, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean a amânat înființarea unei clase speciale, luni, același consiliu a fost de acord ca la Bârlad să funcționeze o clasă zero pentru învățământ special, alături de celelalte trei clase de învățământ primar special înființate în urmă cu câțiva ani.

Camelia Baran, mămica unui copil cu autism infantil, nu s-a lăsat până nu a bătut la toate ușile și în cele din urmă i s-au deschis. Sunt mulțumită că cei de la Inspectoratul Școlar Județean au luat această decizie. Mai sunt demersuri de făcut. Inspectoratul va trebui să facă o cerere la Ministerul Învățământului, pentru bugetarea unui post de profesor care să lucreze cu acești copii speciali. În general, rectificările de buget se fac în luna ianuarie și speră ca din februarie și la Bârlad să existe o clasă zero pentru învățământ special, adaptat copiilor cu nevoile speciale”, ne-a declarat Camelia Baran.

Aceasta a menționat că în noua clasă specială vor învăța șase copii, cu vârste între 7 și 9 ani, patru din Bârlad, unul din Popeni și unul din Bogdănița. Părinții celor din mediul rural sunt dispuși să facă naveta la Bârlad, pentru ca ai lor copii să facă achiziții importante, pe care în învățământul de masă nu le-au putut dobândi. În principiu, clasa va funcționa în incinta Complexului de Servicii Comunitare nr. 1 de pe Bulevardul Epureanu.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: