Google+
Home » Social » Primul proiect cu fonduri PNDL II din județ poartă marca Viacons Rutier

Primul proiect cu fonduri PNDL II din județ poartă marca Viacons Rutier

Viacons Rutier SRL Huși a finalizat prima investiție din județ finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDL) II, două drumuri comunale de pe Valea Prutului și cinci străzi, în lungime de șase kilometri, fiind în totalitate modernizate. Valoarea lucrărilor, realizate în timp record la standarde europene, se ridică la 5,1 milioane de lei, iar de asfaltul proaspăt turnat se vor bucura câteva mii de oameni din patru sate ale comunei Lunca Banului, respectiv Focșa, Broscoșești, Condrea și Oțetoaia.

Civilizația a fost dusă de societatea Viacons Rutier SRL Huși la poarta a 1.800 de familii din patru sate ale comunei Lunca Banului. După o așteptare de mai bine de două decenii, locuitorii din Oțetoaia, Focșa, Broscoșești și Condrea pot merge, în sfârșit, pe asfalt, de altfel primul din comuna Lunca Banului pe drumurile comunale.

Început în urmă cu un an, proiectul de 5,1 milioane de lei a fost primul, din cele 251 aprobate spre finanțare prin PNDL II 2017-2020, care a fost finalizat în județ. Și asta datorită iscusinței firme care a realizat lucrările într-un timp record, de doar un an.

Astăzi s-a făcut recepția la prima lucrare prin PNDL II, coordonată în mod special de către mine. Sunt bucuros că asistăm la o altă lucrare pe care Viacons o predă autorității contractante. Însă, cred că cei mai bucuroși sunt primarul comunei și locuitorii din cele patru sate. Din acest moment, sunt convins că oamenii de aici vor duce o altă viață. Vă dați seama că au ieșit din drumurile de pământ pe care le aveau până acum un an și merg pe asfalt din poarta locuinței și până la Huși. Felicit pe toți cei care au contribuit la buna realizare a investiții și sperăm să ne întâlnim și la alte lucrări”, ne-a declarat directorul general al SC Viacons Rutier SRL Huși, Ioan Ciomaga.

Autoritățile din Lunca Banului s-au arătat foarte încântate de investiție, mai ales că este prima pe ceea ce înseamnă infrastructură pe care comuna o are în cele aproape trei decenii de capitalism.

Este o investiție foarte importantă pentru comună deoarece este primul proiect de infrastructură care s-a făcut în comuna Lunca Banului. Este așteptat de populație de cel puțin 20 de ani. Oamenii au sperat zi de zi că se va întâmpla această minune. Aproape nici nu cred că s-a realizat. Merg pe asfalt și nu cred. Sperăm să ne mutăm de anul viitor în satul Lunca Banului pentru că este nevoie și acolo de asfalt. Avem proiect depus la Ministerul Dezvoltării și așteptăm finanțarea pentru cei cinci kilometri de străzi”, a precizat primarul comunei Lunca Banului, Dănuț Tofan.

Prezenți la tăierea panglicii tricolore, cei aflați la conducerea județului au subliniat cât de importante sunt astfel de investiții în mediul rural. ”Zona rurală de pe Valea Prutului a fost, în general, văduvită de infrastructură. Procesul de modernizare care a început în mediul rural după anul 2000 a ajuns și aici. Și eu ajunsesem să cred că realizarea acestui obiectiv de investiții din Lunca Banului va fi foarte îndepărtată. Iată că ocazia s-a ivit, și asta datorită și muncii primarului, care este una destoinică. Vedem aici, aproape de malul Prutului, o lucrare de o bună calitate de care se vor bucura mii de oameni”, a subliniat președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Investiția inaugurată la Lunca Banului a presupus, de fapt, două lucrări de infrastructură, așa după cum ne-a precizat Mihaela Bunescu, șeful Biroului Tehnic Huși al SC Viacons Rutier SRL, una pe cinci străzi în Oțetoaia, care înseamnă doi kilometri de asfalt cu rigole, și una pe două drumuri comunale, pe o lungime de patru kilometri. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: